Allsvenskan i fotboll

Eriksson inför MFF: ”Har revansch att utkräva”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Senast Djurgården mötte Malmö tvingades Magnus Eriksson kliva av med en hjärnskakning.

Nu är det MFF som är skadeskjutet.

– Det är faktiskt väldigt speciellt, säger Dif:s lagkapten.

Malmö FF slog ut Djurgården ur svenska cupens semifinal efter 0-1 på Tele2 Arena för två månader sedan. Redan efter tio minuter delade Martin Olsson ut en tackling på Magnus Eriksson som gjorde att lagkaptenen fick en hjärnskakning.

– Vi har revansch att utkräva från cupmatchen. Vi gjorde en väldigt bra match där, men räckte inte till. Jag låg ju där i ett rum och vilade huvudet så det ska bli kul. Vi brukar göra bra matcher mot Malmö, säger Eriksson inför stormötet på Tele2.

Hur känner du för att ställas mot Martin Olsson igen? 

– Det får vi se imorgon, men det ska bli kul. Det är en ny match, samma domare, så det blir kul.

”Väldigt mycket frågor”

Malmö är dock desarmerat inför matchen. Det står redan klart att Oscar Lewicki, Sören Rieks och Johan Dahlin missar mötet. Isaac Kiese Thelin, Anders Christiansen och Lasse Nielsen missade alla matchen mot AIK senast och det är oklart om de kommer till spel.

Dessutom är Veljko Birmanevic ett frågetecken på grund av sjukdom.

– Det är faktiskt väldigt speciellt. Jag har Johan (Dahlin) där som är en nära vän och det är klart att vi pratar. Han har haft sin problematik. De har bra spelare oavsett vilka sätter på banan, men det är klart att det är ett skadeskjutet Malmö. Men det kommer nog inte stoppa dem från att försöka vinna mot oss, säger Eriksson.

Efter att Magnus Eriksson, som spelade alla matcher i fjol, blivit utbytt i flera matcher och spelet inte varit lika bländande som i fjol har frågetecken väckts för lagkaptenens form.

– Det har varit väldigt mycket frågor om det, men det känns jättebra. Sista matcherna känns det som att jag studsat tillbaka lite. Jag känner mig lättare. Det har inte varit något större problem under någon del av säsongen. Det är klart att efter smällen så tog det lite tid, men jag har känt mig bra och fullt motiverad.

”Tynger mig inte alls”

Inför matchen mot Elfsborg sa Kim Bergstrand till Discovery att han pressen på Eriksson varit stor.

– Han är väldigt, väldigt höga förväntningar från väldigt många och på sig själv. Plus att han känner ett extremt ansvar för djurgården och gör det fantastiskt med gruppen och utåt med sponsorer, media fans. Han är jävligt mycket djurgården och det kan bli mycket, sa tränaren.

Eriksson själv känner dock inte av det.

– Det tynger mig inte mig alls. Jag älskar att leda de här grabbarna ut varje dag. Vi har en fantastisk grupp. Det är inget jag lider av, det är något jag växer av. Hade jag inte blivit utbytt i några matcher hade vi kanske inte ens stått och pratat om de här frågorna. Det känns jättebra i kropp och jag känner mig i bra slag så det är bara ut och köra. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Inside Ystads IF, del 2: Dramatiken bakom succén

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Magnus Eriksson

Johan Dahlin

Martin Olsson

Anders Christiansen

Lasse Nielsen

Kim Bergstrand