Publicerad:

Stjärnan sågas av F1-ikoner

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Lewis Hamilton.
Foto: TT
Lewis Hamilton.

Pretentiös och militant.

Det kallas världsmästaren Lewis Hamilton av ikonerna Sir Jackie Stewart och Mario Andretti för att han kritiserar sina F1-kollegor.

Brittiske formel 1-stjärnan Lewis Hamilton anser att konkurrenterna inte gör honom tillräckligt mycket sällskap i kampen mot rasism. Vissa knäböjde inte vid säsongspremiären, och andra anser att en gång var tillräckligt.

Hamiltons frustration över engagemanget sågas av två tidigare formel 1-världsmästare: Sir Jackie Stewart och Mario Andretti.

– Jag har alltid haft respekt för Lewis, men varför ska han bli militant i sina åsikter? Jag tycker att det här känns väldigt pretentiöst, säger Mario Andretti till El Mercurio.

Foto: AP
Prins Harry och Jackie Stewart.

”Är ignorant”

Hamilton känner sig besviken av kommentaren.

”Tyvärr är verkligheten som så att många i den äldre generationen inte kan erkänna att problemet finns. Det är ignorant, men det kommer inte stoppa mig från att fortsätta kämpa för en förändring, skriver Hamilton på Instagram.

Foto: TT
Mario Andretti.

Rasat förut

35-åringen har tidigare kritiserat förre F1-bossen Bernie Ecclestone som sagt att svarta människor i många fall är mer rasistiska än vita.

”Fan, jag vet inte ens var jag ska börja någonstans. Bernie är inte längre en del av sporten (F1) och han tillhör en annan generation – men det är exakt här felet ligger. Den här okunniga kommentaren visar hur mycket vårt samhälle måste förändras innan jämlikhet kan bli verklighet”, skrev Hamilton.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN