Edsbyn vann galna toppmötet med Västerås SK

Publicerad 2021-11-05

Chockstart, supervändning – och ett galet drama.

Edsbyn slog Västerås SK med 7–6 på bortais efter ett sent avgörande i stormötet.

– Åh, gud. Skönt att vi vann, säger fyramålsskytten Oscar Wikblad.

Förväntningarna på förhand var stora. Det blev ett toppmöte med extra allt när Edsbyn slog Västerås SK med 7–6 i bandyns elitserie.

Matchen såg först ut att vara över redan efter 20 minuter. Då hade gästerna gått upp till en 4–0-ledning, bland annat efter två mål av lagkaptenen och skyttekungen Oscar Wikblad.

Sedan förändrades matchbilden totalt. Innan paus reducerade VSK tre gånger om mot ett paralyserat Edsbyn. Trots uppryckningen var nyförvärvet Viktor Spångberg kritisk i halvtid.

– Klart det är tungt. Vi vet att Edsbyn är bra på att försvara sig också, de älskar ju det. Så det är en superdålig start av oss, men vi jobbar oss in och får en bra avslutning i alla fall, säger Spångberg till Sportbladet Play.

När hemmalagets dominans fortsatte i andra halvlek kom också vändningen. Storskytten Daniel Johansson kvitterade i 47:e minuten innan återvändande Rysslandsproffset Martin Landström sköt 5–4 kort därpå.

”Allt möjligt hände”

Med en kvart kvar vände Edsbyn plötsligt matchen på nytt genom två snabba mål av Oscar Wikblad och Rasmus Skarps – en ledning som Daniel Johansson kort senare utjämnade genom att smälla in 6–6 på en straff.

I samband med straffen drog Edsbyn på sig två tunga utvisningar – en efter vilda protester från stjärnan Per Hellmyrs. Trots det numerära underläget var det ändå Edsbyn som vann stormötet efter fyramålsskytten Oscar Wikblads avgörande i 88:e minuten.

– Åh, gud. Skönt att vi vann, säger han direkt efter slutsignalen.

Anfallsstjärnan hade svårt att hitta orden efter den galna andra halvleken.