Publicerad 2023-05-24

Boston Celtics vann den fjärde slutspelsmatchen mot Miami Heat.

Därmed har laget reducerade matchserien till 3–1.

– Hur klyschigt det än låter... vi försöker bara ta det en match i taget, säger Celtics-stjärnan Jayson Tatum.

Inför den fjärde matchen i slutspelsserien mellan Boston Celtics och Miami Heat hade Heat en 3–0 ledning i matcher.

En vinst under tisdagsnatten och Miami-laget skulle ta sig till NBA-final, där Denver Nuggets väntar.

Men Celtics skulle sätta stopp för de planerna när man på mindre än tre minuter vände matchen och lyckades ta sin första vinst i matchserien.

”Allt som betyder något”

Miami Heat tog greppet om matchen direkt och efter Max Strus tre poängare 90 sekunder in i den tredje perioden hade man skaffat sig en ledning med hela nio poäng.

Men då vaknade Boston Celtics.

Efter en snabb timeout vände man matchen och skaffade sig en ledning med fem poäng inför den sista perioden.

Poängfesten fortsatte och när slutsignalen ljöd på FTX Arena i Miami hade Celtics vunnit matchen med 116-99.

– Nu måste vi bara vinna en till. Det är allt som betyder något. Vi förstår att oddsen går emot oss, men vi är ett lag som tror på oss oavsett vad, och vi måste bara fortsätta, och allt som spelar roll är nästa match, säger Celtics-spelaren Marcus Smart.

Kan bli historiska

Bäste poänggöre i matchen blev Jayson Tatum som satte hela 34 poäng och 11 returer för sitt Boston Celtics.

I och med resultatet under tisdagsnatten står det nu 3–1 i matcher till Miami Heat.

Inget lag i NBA:s historia har någonsin lyckats ta sig upp från ett 3-0-underläge i en bäst av sju serie, men Celtics vinst ger hopp om att de kan bli de första.

– Hur klyschigt det än låter... vi försöker bara ta det en match i taget, sa Celtics-stjärnan Jayson Tatum efter matchen.

Nu väntar match fem mellan lagen som spelas på fredag den 26 maj kl. 02:30 svensk tid.