Kort om sport

Snabba nyheter från Sportbladet

Fastnålat inlägg
Bekräftat: Magyar lägger av
27 november kl 16.14Samuel Abrahamsson
DELA

Det blev bara åtta allsvenska matcher för Richard Magyar, 31, i Hammarby den gångna säsongen efter att ha dragits med en fotskada. Nu meddelar mittbacken att han lägger skorna på hyllan.

"Alla historier har ett slut, och efter 13 år, 280+ professionella matcher och otaliga timmar på planen har jag tagit beslutet att avsluta min professionella karriär som spelare. Det är svårt att summera alla dessa år på ett par meningar, men jag ska göra mitt bästa", skriver han på Instagram.

Magyar har tidigare berättat att han lidit av psykisk ohälsa under karriären och han ska även släppa en bok i ämnet.

"När jag ser tillbaka vill jag tro att jag använde mina privilegier till att förändra några av stigmatiseringarna som finns i branschen, men också påverkat människor liv på ett förstående och positivt sätt. För det kommer jag alltid att vara extremt stolt över mig själv".

Mittbacken har även spelat för Halmstad, schweiziska FC Aarau och tyska Greuther Fürth.

 • TT
  DELA
  IFK Kalmar har tömt ungdomslagens kassor
  IFK Kalmars ekonomi är fortsatt ansträngd inför nästa fotbollssäsong. Arkivbild. Foto: Stefan Jerrevång/TT

  Damallsvenska IFK Kalmar har av oklar anledning tömt kassorna hos alla sina barn- och ungdomslag.

  Men den ekonomiskt pressade fotbollsklubben lovar att pengarna ska vara åter senast till våren, rapporterar P4 Kalmar.

  Exakt vad som har hänt är inte fastslaget. Men en förälder som P4 Kalmar pratat med berättar att IFK Kalmars klubbledning på ett möte bekräftat uppgifterna om att pengarna är borta hos samtliga barn- och ungdomslag.

  Klubbens ordförande Håkan Brynielsson går inte in mer i detalj på varför det skett.

  – Det fanns ett problem i den bemärkelsen att lagkassorna hade blandats med föreningens övriga ekonomi, säger Håkan Brynielsson till P4 Kalmar.

  IFK Kalmar säkrade det damallsvenska kontraktet med en omgång kvar att spela. Men ekonomin är rejält ansträngd. Kommunen har dock sagt sig vara beredd att hjälpa klubben.

  – Jag har nog alltid sagt, som politiker som företräder kultur och fritid, att jag till varje pris nästan skulle se till att en förening inte går i konkurs, sade Maia Dahlberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till P4 Kalmar förra veckan.

  Håkan Brynielsson lovar att de drabbade barn- och ungdomslagen ska få sina pengar tillbaka, då klubben väntas få mer pengar av kommunen efter årsskiftet. Senast om några månader ska ordningen vara återställd, intygar IFK Kalmars ordförande.

  – Vi fattade ett beslut i styrelsen som innebär att alla lagkassor ska betalas ut, och vi sade också att innan mars månads utgång ska alla pengarna vara återbetalda, säger Brynielsson.

 • Albin Ekström
  DELA
  Här är Sveriges januarimotståndare

  Svenska herrlandslaget i fotboll åker på samling till Portugal i januari.

  Där kommer de att möta Finland och Island i två träningslandskamper.

  – Finland och Island har utvecklats ytterligare som fotbollsnationer under de senaste åren så det här blir två bra matcher för den trupp vi ska ta ut så småningom, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

  9 januari 2023 spelas matchen mot Finland och tre dagar senare, 12 januari, blir Island motståndet.

  Båda landskamperna avgörs på Estadio Algarve i Portugal.

 • TT
  DELA
  Wallberg missar världscuppremiären
  Walter Wallberg, som tog OS-guld i Peking i början av året, står över världscuppremiären i Ruka. Arkivbild. Foto: Fredrik Persson/TT

  OS-guldmedaljören Walter Wallbergs brutna handled är läkt, men 22-åringen kommer ändå inte till start i nästa veckas världscuppremiär i finländska Ruka. Den svenske puckelpiststjärnan vill inte riskera något och siktar i stället på comeback i Idre 10–11 december.

  ”Jag hade säkert kunna köra i Ruka eftersom jag har ganska bra styrka och rörlighet i handen, men det är inte värt att ta risken. Det är bättre att jag väntar en vecka till så att jag får lite mer tid att träna inför Idre fjäll så jag kan komma tillbaka så stark som möjligt i stället för att kasta mig ut i Ruka”, säger Walter Wallberg i ett pressmeddelande.

  Den svenska truppen till tävlingarna i Ruka 3–4 december: Ludvig Fjällström, Albin Holmgren, Rasmus Stegfeldt, Filip Gravenfors, Emil Holmgren och Robin Olgård.

 • Gabriel Melke
  DELA
  Lag Edin till EM-semi – efter blytunga starten

  Sveriges lag Edin inledde EM med en seger mot Danmark, men åkte därefter på tre raka förluster och var nära att missa slutspel.

  I en avgörande kamp mot Turkiet i näst sista gruppspelsmatchen fick man däremot saker och ting att stämma. Det blev en total överkörning och man vann med hela 10-2.

  – Vi sätter krav på oss att vi ska sätta mycket slag och vi vet att det kommer krävas för att vinna mot de tre lagen vi förlorade mot. Kan vi fortsätta med samma kurva som de senaste matcherna så kommer vi göra en bra match, säger Oskar Eriksson till SVT.

  Nu väntar en betydelselös gruppspelsmatch mot Spanien under torsdagen. Semifinalen spelas på fredag.

 

Fråga oss

Ställ dina frågor till redaktionen här!

Det finns inga inlägg ännu.

 

Tipsa oss

Vet du mer? Har du ett nyhetstips?
Ring 08-411 11 11

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.