Alingsås och Kristinastad har matchboll

Publicerad 2017-04-16

Guif stod upp betydligt bättre i match två i kvartsfinalmötet med Kristianstad.
Men seriesegraren var starkare även i Eskilstuna och vann till slut med klara 27–21.

Den första kvartsfinalmatchen slutade med en kross av Kristianstad som vann med elva bollar, 30–19, på hemmaplan. Det andra mötet blev betydligt jämnare, åtminstone till en början.

Guif inledde starkt och hade ledningen 20 minuter in i matchen. Men Kristianstad kom i kapp och tog över ledningen inför pausvilan.

Eskilstunalaget höll sedan jämna steg fram tills att tio minuter återstod av matchen – när Kristianstad kunde lägga in ännu en växel.

Gästernas Tim Sörensen blev matchens bäste målskytt med sex mål, varav två i de avgörande slutminuterna.

Alingsås kan avgöra

I kvartsfinalen mellan Alingsås och Malmö skaffade sig Alingsås matchboll efter ännu en övertygande seger, 31–22 (14–11).

Hemmalaget satte full fart från start och hade en ledning med 5–1 efter nio minuter. Malmö hade svårt att komma igenom det täta hemmaförsvaret – mot slutet av matchen såg gästerna uppgivna ut och siffrorna rann iväg.

– Jättebra, vi står fantastiskt bra bakåt hela matchen. Vi är jäkligt bra förberedda och gör det jobbigt för dem, säger Jesper Konradsson i TV4 Sport.

Både Alingsås och Kristianstad är nu bara en seger var från semifinal.