Karlströms nya succé – vann världscupen

Av: Matilda Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Perseus Karlström vann Sveriges första VM-medalj på herrsidan i gång under mästerskapet i Doha.

Nu fortsätter succén.

Svensken vann den total världscupen och en vinstsumma på 245 000 kronor – vilket betyder att han nu slipper leva på sin mamma.

Perseus Karlström med Siv Karlström efter VM-bronset i Doha. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT
Perseus Karlström med Siv Karlström efter VM-bronset i Doha. Arkivbild.

När Sportbladet pratade med Perseus Karlström, 29, i förra veckan var han optimistisk inför världscupens avslutande minitour i Kina, där han skulle få chansen att ta hem totalsegern i tävlingen.

– Jag vill gärna gå hem totalen, jag börjar känna mig återhämtad efter VM och det här en jätterolig tävling. I de provisoriska startlistor jag har sett är inte japanen (världscupledande VM-guldmedaljören Toshikazu Yamanishi red. anm.) med så det ser väldigt bra ut för mig, sa han då.

I Kina uteblev Yamanishi som väntat och Karlström vann tre lopp, av tre möjliga, vilket gör att Eskilstunagångaren nu kan titulera sig segrare av den totala världscupen.

Segern betyder att Karlström får en vinstsumma på 245 000 kronor. Han har tidigare berättat för Sportbladet att pengarna kommer att betyda mycket för honom.

– Det är bra om jag får in lite pengar så behöver inte mamma vara min finansiär. Jag kan inte säga att jag levt på egna tillgångar särskilt många år, sa Perseus Karlström då.

Perseus Karlström slutade på en åttondeplats i världscupen i fjol.

Publicerad:

LÄS VIDARE