Sandviken drog ifrån i tabelltoppen

Publicerad 2014-11-30

Västerås ledde seriefinalen mot Sandviken och var på väg att plocka viktiga poäng i tabelltoppen.

Då klev Sandvikens poängmaskiner Patrik Nilsson och Daniel Mossberg fram och vände matchen.

– De är jätteviktiga spelare för oss. De vill spela en offensiv bandy och det visar sig också i form av mål och assist, säger SAIK-tränaren Stefan Söderholm.

I förra säsongens SM-final vann Sandviken över Västerås med 5-4. Då lagen möttes i ABB Arena tog serieledande SAIK ännu en skalp och ökade på ledningen i tabelltoppen.

Det var bortalagets poängkungar som visade vägen. Patrik Nilsson som leder målligan och Daniel Mossberg som leder assistligan vände på matchen då SAIK låg under i den andra halvleken.

Efter 45 minuter var det målmässigt jämt mellan lagen och 1-1 på resultattavlan.

– Det var en jämn match med högt tempo. Växlande spel i första halvlek och lite större bollinnehav för Västerås, säger Sandviken-tränaren Söderholm.

Västerås tog ledningen

Västerås rivstartade efter paus och tog ledningen med 2-1 genom Stefan Edberg som slog in en hörna.

Då klev Sandvikens poängkungar fram och vände på matchen.

Först kvitterade Patrik Nilsson med säsongens 29:e (!) mål, sen såg Daniel Mossberg till att vändningen fullbordades genom att göra 3-2. Därefter hann Mossberg också med ett 5-2-mål. Det hela slutade 6-2 till Sandviken efter att Daniel Bäck avslutat målskyttet.

Sandviken dominerar

Sandviken dominerar inte bara elitserietabellen. På ett individuellt plan är det också SAIK-spelare som imponerar mest.

Poängligan toppas av tre Sandvikenspelare i form av Patrik Nilsson, Daniel Mossberg och Erik Pettersson.

I och med segern är Sandviken fortfarande obesegrat och avståndet till tabelltvåan Västerås är nu fyra poäng.

Regerande mästaren har startat säsongen prickfritt och det finns ingen risk att laget slår av på takten enligt Söderholm.

– Spelarna vill hela tiden prestera och utvecklas. Vi har bra träningar och viljan att bli bättre är hela tiden drivkraften, säger han.