Reste sig efter mardrömsstarten

Publicerad 2016-04-20

Fördel Luleå i SM-finalen i basket

Anna Barthold gjorde 16 poäng (arkivbild).

Udomiante satte gasen i botten direkt – men fick ändå ge sig i den första SM-finalen mot Luleå.

Hemmalaget tog sig samman, vände och gick segrande ur rond ett av Norrlandsuppgörelsen.

Att Udominate Basket är ute efter revansch på Luleå märktes direkt på uppkast i den första SM-finalen i basket. Efter förra årets finalförlust siktar Umeå-laget i år på att gå hela vägen fram till guldet – och det såg inledningsvis lovande ut.

I Luleå Energi Arena gick gästerna på knock mot de regerande mästarna och tog direkt en elvapoängsledning efter sju minuter av den första perioden.

Luleå reste sig dock efter chockstarten, kom undan med ett trepoängsunderläge efter första vilan och hade med två perioder avverkade återtagit ledningen, 44–35.

Mycket tack vare Anna Barthold som levererade 16 poäng för hemmalaget.

Luleå 100-procentigt i slutspelet

Men Udominate gav sig inte. Tack vare lagets superduo Iilaria Zanoni och Klaudia Lukacovicova, med 19 respektive 21 poäng i kväll, minskade underläget och ställningen var 58–57 med tre fjärdedelar spelade.

Luleå gjorde dock ett sista ryck i matchens slutfas och besegrade Udominate med 72–63 i den första SM-finalen.

Luleå har onekligen vässat formen när det krävs som mest och har i och med kvällens resultat vunnit samtliga slutspelsmatcher, sex av sex möjliga.