Men Sävehof stod för en jättevändning mot de norska mästarna Larvik – och fick en drömöppning i årets Champions League.

– Det är stort, jäkligt skönt, säger elvamålsskytten Emma Ekenman-Fernis.

Larvik var stora favoriter.

De regerande norska mästarna har kommit till kvartsfinal i handbollens Champions League varje år sedan 2010, något Sävehof aldrig lyckats med.
Det spelade ingen som helst roll när de båda möttes i årets första CL-omgång.

Sävehof inledde bra på bortaplan, men det var norskorna som efter 15 minuter gick ifrån något. I halvtid hade ledningen växt till 15-11.

– Vi håller oss inte alls till vår spelplan, vi låter dem göra precis det vi pratat om att inte tillåta. I halvtid vet vi att vi har mer att ge, säger Emma Ekenman-Fernis.

”Riktigt bra av oss”

Och det blev ett rejält uppryck.
Bara tre insläppta mål den första halvan och matchen var oavgjord 15 minuter in. Med tio minuter kvar av matchen var Sävehofs vändning ett faktum.

Efter bara sju insläppta mål i den andra halvleken vann Sävehof till slut med klara 25-22.

– Vi står mycket tätare bakåt, står bättre på deras skyttar. Johanna (Bundsen, målvakt) gör några viktiga räddningar. Det är riktigt bra av oss, säger Ekenman-Fernis.

Stod för elva mål

Högersexan blev i somras för första gången uttagen i det svenska landslaget. Mot Larvik gjorde 20-åringen totalt elva mål, varav nio på straff.

– Det är hyfsat, haha. Straffmålen är viktiga de också, jag får tacka mina lagkamrater för det, säger hon.

Vinsten mot Larvik var Partilleklubbens första på fem försök.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det är helt toppen. Vi är ett bra lag, men det är stort och bra att vinna här borta, säger Ekenman-Fernis.

Sävehof har, utöver Larvik, danska mästarna Esbjerg och slovenska Krim.