Fördel Västerås i bandyslutspelet

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2002-02-19

Vann första kvartsfinalen mot BolticGöta

STOCKHOLM

Det var jämnt och spännande i 80 minuter. Sedan gjorde Västerås SK rycket som ger de svenska mästarna ett utmärkt utgångsläge i kampen mot BolticGöta i bandyns SM-slutspel.

VSK vann tisdagens första kvartsfinal med 7-4 borta på Tingvalla i Karlstad.

Andreas Hammarbäck gav annars hemmalaget ledningen redan i sjätte minuten, innan Västerås vände till 3-1-ledning i paus efter bland annat ett mål av comebackande Pelle Fosshaug, som på grund av sjukdom missade de sista omgångarna i Elitserien.

I andra halvlek hämtade BolticGöta upp till oavgjort, 4-4, med tio minuter kvar att spela, då Ted Andersson - två gånger om - och Anders Östling ordnade segern för Västerås.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher. Västerås och BolticGöta möts igen på torsdag, medan de övriga kvartsfinallagen inleder sitt spelande på onsdagen.