VSK och Hammarby delade på poängen

Publicerad 2014-11-09

Västerås tog sig upp i serieledning och Hammarby plockade sin första poäng då de två förväntade topplagen spelade lika i ABB Arena.

Västerås tog emot Hammarby på hemmais i en repris på SM-semifinalen i våras. Ett dittills poänglöst Hammarby rivstartade med att göra mål innan det första minuten passerat. Målskytt för Hammarby var Adam Giljam.

Men Västerås lät sig inte nedslås och innan halvtidsvila hade laget vänt matchen. Kvitteringen kom från Johan Esplunds klubba och ledningsmålet gjorde Jonas Nilsson.

I den andra halvleken gjorde Hammarby 2-2 efter att David Pizzoni Elfving slagit in en hörna.

Missade straff

Hammarby skulle också få chansen att återigen ta ledningen då de tilldelades en straff i den 72:a minuten.

Robert Rimgård tog hand om straffslaget men sköt över mål.

Matchen slutade 2-2 och de två förväntade topplagen fick dela på poängen.

Västerås tog sig upp i toppen av en haltande tabell. Detta var lagets tredje oavgjorde på fem spelade matcher. Hammarby spelade in sin första poäng för säsongen efter tre spelade matcher.