Ferry nia bakom ryska toppnamnen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-01-06

Ryskt sikte fungerade bäst i dimman i Oberhof. Det visade dels Nikolaj Kruglov, som tog hem segern i lördagens sprintlopp i skidskyttevärldscupen, dels Ivan Tjerezov, Dmitrij Jarotjenko, Maksim Tjudov och Sergej Rozjkov - som bakom Kruglov tog hand om placeringarna 4, 5, 7 och 8.

Strax där bakom gjorde Björn Ferry ytterligare ett starkt lopp och körde i mål som nia, svenskens femte topp-10-placering i skidskyttevärldscupen den här säsongen. Tidigare i vinter har han som toppresultat en tredjeplats från tävlingen i Hochfilzen i mitten av december.

I mål var Ferry, med två bomskott, 46,6 sekunder efter segrande Kruglov (1 bom), som i sin tur slog tvåan Michael Greis, Tyskland (1 bom), och fransmannen René Laurent Vuillermoz (2 bom) med 3,5 respektive 3,6 sekunder.

Carl-Johan Bergman sköt en bom och slutade på 16:e plats, 1.04,5 bakom täten. Mattias Nilsson blev 22:a och David Ekholm 31:a.