Glädjebeskedet: Medaljhoppet sänds

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Martin Paceks första match tv–sänds

Foto: TT

Först såg Martin Paceks första match inte ut att tv–sändas.

Sedan kom vändningen – och Viasat visar hans första match.

”Christer Löfgren meddelade alldeles nyss att Viasat kommer att sända matta 1 som Martin Pacek går på”, skriver Svenska Judoförbundet på sin Facebook–sida.

Martin Pacek, 29, är världstvåa och judokan ses som ett av Sveriges största medaljhopp. Vid lunchtiden under torsdagen meddelade dock det Svenska Judoförbundet via sin Facebook–sida att Paceks första match i OS inte skulle tv–sändas.

”Tyvärr stämmer det att Viasat INTE kommer sända Martins första match idag. Vi har talat med både Viasat och Christer Löfgren, som idag inte har fått några ändrade besked om sändningen. Christer talar om att om blir det någon lösning så kommer han säga till under sändning. Han kommer också få direktrapporter som han kommer berätta om under sändningen”, skrev förbundet.

”Gjort en teknisk manöver”

En dryg halvtimme innan herrarnas 100–kilogramsklass skulle starta meddelade förbundet ett glädjande besked – nämligen att Paceks första kommer att sändas.

”Goda nyheter! Christer Löfgren meddelade alldeles nyss att Viasat kommer att sända matta 1 som Martin Pacek går på”, skrev förbundet då.

Viasat Sports presschef Fredrik Johansson förklarar bakgrunden till det hela:

– OBS (Olympic Broadcasting Services) hade valt matta 2 för feeden för judon och det är den Pacek inte tävlar på. Vi har nu gjort en teknisk manöver så vi visar från matta 1, säger han och förklarar att de lyckats med en ”teknisk ippon” (Ippon=full poäng i judo).

Tävlar närmare klockan 16

– Vi försöker vara snabba på foten och hitta lösningar på såna eventuella problem som kan uppstå. Det är mycket som pågår samtidigt och ibland dyker problem upp sent som vi försker lösa och nu löste det sig.

Judon drar igång vid 15.00 och sänds enligt judoförbundet på Viasat Sport 6 och Viaplay. Förbundet räknar med att Pacek kliver upp på mattan 45–60 minuter senare.

Publicerad: