Ny mardröm för Henrik Stenson

Missade igen – veckan innan Masters

Publicerad:
Uppdaterad:
Henrik Stenson hade en ny haverirunda.
Foto: Marta Lavandier / TT NYHETSBYRÅN
Henrik Stenson hade en ny haverirunda.

SPORTBLADET

Henrik Stensons kräftgång fortsätter.

I Valero Texas Open – genrepet inför Masters – blev det ännu en missad kvalgräns.

Detta efter ett haveri på sista hålet.

På torsdag inleds 2021 års första major för herrarna – Masters på mytomspunna Augusta National.

Henrik Stenson är den ende blågula representanten – och tyvärr är det en 44-åring helt ur slag som kommer ta sig an den svårbemästrade banan.

”Iceman” är inne i en djup formsvacka. I The Players Championship häromveckan gjorde han karriärens sämsta runda (85 slag) och missade cuten (kvalgränsen). Och eländet har bara fortsatt sedan dess.

Haveri i slutet

Förra veckan missade han cuten i The Honda Classic och nu står det klart att han gått samma öde tillmötes i veckans tävling – Valero Texas Open.

Stenson var på rätt sida kvalgränsen inför det sista hålet, men stod då för ett mindre haveri då han – efter tre bunkerbesök – noterades för en trippelbogey.

Foto: PGA
Bitter avslutning för Henrik Stenson
Foto: John Raoux / TT NYHETSBYRÅN

Detta var hans fjärde raka missade kvalgräns.

Rasat på rankningen

44-åringen har rasat rejält på världsrankningen och är just nu ”bara” tredje bäste svensk på en 109:e plats, efter Alex Norén (98) och Henrik Norlander (105). Om trenden håller i sig kommer han inte att få spela i OS i Tokyo i sommar.

Dessutom är hans framtida deltagande i majors i fara. Stenson har varit automatiskt kvalificerad för alla majors efter sin The Open-seger 2016. Den lyxen gäller i fem års tid och tar alltså slut efter denna säsong.

Publicerad:

LÄS VIDARE