Basket

Aasa gör sensationell comeback – efter sju år

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Malin Aasa avslutade basketkarriären 2015.

Nu gör den tidigare landslagsspelaren sensationell comeback i ligan efter sju år.

– Det är överraskande till och med för mig, säger 35-åringen.

Malin Aasa har gjort 45 landskamper och vann SM-guld med Norrköping Dolphins 2013. Två år senare la hon skorna på hyllan för att satsa på sin civila karriär som sjuksköterska och bilda familj.

Men nu gör Aasa comeback efter att ha varit borta från basketen i sju år. 35-åringen har skrivit på för Östersund Basket i högsta ligan. 

– Jag slutade för att jag fick barn och sedan har det inte varit läge att börja, men det har varit svårt att släppa greppet. Det var Alva (Stark, tränare) som kläckte idén och då började jag fundera. Det är typ sista chansen och jag älskar att spela basket, så jag ville ta den, säger Aasa.

”Inte orolig”

Guarden har två barn, fyra och sju år gamla, tillsammans med Adnan Chuk som är huvudtränare i ligalaget Jämtland Basket.

– Jag har jobbat skift under tiden han jobbat så vi har redan levt ett stort pussel. Nu går jag över till att jobba dag och plugga på halvtid, så det blir lite av ett pussel ändå. Men jag tror att det kommer att fungera helt okej. Alva är väldigt positiv och har sagt att vi löser det och att vi har unga tjejer i klubben som kan vara barnvakt. 

Vilken form håller du efter sju år? 

– Jag har bara spelat på "tjockisnivå" 1-2 gånger i veckan. Men fysiskt är jag inte orolig. Jag har sommaren på mig att bli redo. Jag kommer kanske inte vara exakt där jag var näst jag slutade, men jag hade inte hoppat på om jag inte trodde att det skulle gå. Men vi får se hur det blir. Det ska bli spännande.

Med Malin Aasa blir ligan ytterligare en profil starkare. Sedan tidigare har Louice Halvarsson och Frida och Elin Eldebrink skrivit på för Södertälje.

– Det ska bli grymt kul. Frida skrev precis. Jag hade funderat på comeback redan innan det blev klart med dem, men det blir sjuk att få spela mot dem igen, säger Aasa.

ANNONS

Europeisk fotboll när den är som bäst – har du vad som krävs för 13 rätt på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wahlberg: En otrolig resa – ingen trodde på Norrköping Dolphins

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket

Jämtland Basket

Norrköping Dolphins

Louice Halvarsson

Elin Eldebrink

Frida Eldebrink