”Förstår inte varför han är så upprörd”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Ekwalls svar till SVT-reportern: Han får tycka vad han vill

SVT-reportern Ola Bränholm uttryckte sin besvikelse över att SVT stoppas från handbolls-VM.

TV4 har däremot säkrat den nyhetsrätt konkurrenten saknar och profilen Patrick Ekwall ifrågasätter nu SVT:s reaktion.

– Jag minns när SVT hade rättigheter till allsvenskan och vi inte kom in till matcherna, säger Ekwall till Expressen.

SVT planerade den största mästerskapsbevakningen någonsin i handboll men stoppades från VM i Danmark sedan de inte lyckats komma överens med rättighetsinnehavaren. Det innebar att en besviken Ola Bränholm tvingades ställa in sitt flyg till mästerskapet.

”Svarar inte ens”

”Rättighetsägarna svarar inte ens på SVT:s bud. Utan nyhetsavtal - inga bilder. Utan bilder går inte att motivera storsatsning på plats. Jäkligt synd. Handbollen skjuter sig själv i foten. Vi skulle gjort vår största mästerskapsbevakning någonsin i handboll. Med hela program varje dag, massa specialgäster mm. Nu – ingenting.”, skrev reportern på Twitter.

Internationella handbollsförbundet har sålt rättigheterna till det arabiska tv-bolaget Al-Jazira, som sedan överlåtit de europeiska rättigheterna till agentfirman Pitch i London. De kom inte överens med SVT om ett pris på nyhetsrätten. Det har de däremot gjort med TV4.

Ekwall: Kan inte förstå

Nu menar TV4-profilen Patrick Ekwall att SVT-reportern överreagerade.

– Det är inget nytt. Jag fattar inte varför han var så upprörd. Så här har det varit i tjugo år. Ibland har man nyhetsrätt, ibland har man inte. Oftast brukar man få det i slutändan. Jag minns när SVT hade rättigheter till allsvenskan och vi inte kom in till matcherna, säger Ekwall till Expressen.

Ekwall ifrågasätter också Bränholms påstående att ”handbollen skjuter sig i foten”.

– Det är det jag inte kan förstå. Han får tycka vad han vill, men att tv-kanaler inte lyckas få nyhetsrätt är väldigt vanligt. Jag tycker inte att det är något nytt. Sedan är det jävligt tråkigt att det inte alltid är fri nyhetsrätt, men det har man debatterat om i evigheter känns det som, säger Ekwall.

På Twitter svarar Bränholm.

”Ekwall du har rätt. Rättigheter kommer och går. Tror oftare ni påverkats än vi. Det tråkiga är när en planerad satsning ställs in.”

Publicerad: