Häcken vann klart mot Jönköping

Publicerad 2016-05-18

Häcken har varvat upp efter en svajig, skadedrabbad inledning i allsvenskan. 3–1 mot Jönköpings Södra var den andra klara segern i rad för de nyblivna cupmästarna.

Häckens Paulinho var tvåmålsskytt i de två senaste omgångarna, men hade fått känning i ett tidigare skadat knä och satt på reservbänken när Hisingslaget tog emot Jönköping.

Det gick bra ändå för Häcken. Vänsterbacken Kari Arkivuo sköt 1–0 på studsande boll sedan Jönköping nickat undan en hörna i 16:e minuten. Jönköpings målvakt Damir Mehic, som kom till klubben från just Häcken för några år sedan, var skymd och reagerade sent.

Samuel Gustafsson ökade till 2–0 när han blev helt frispelad av Nasiru Mohammed efter en halvtimme. Gustafsson rullade in bollen mellan benen på Mehic.

Effektivt Häcken

Det fanns lägen för fler mål före paus, på båda sidorna av planen. Men Häckens Alexander Jeremejeff sköt utanför när han kom fri, och ett skott från gästernas Dzenis Kosica gick i ribban – för att nämna två chanser.

Jönköping hade ett rejält spel och flera fina snabba anfall, men Häcken var mest effektivt.

Bara två minuter efter vilan kom 3–0. Häcken bröt Jönköpings uppspel på mittplan och Martin Ericsson slog en fin stickare till Alexander Jeremejeff, som lyfte in bollen.

Sen reducering

Därmed släppte Jönköping in tre mål i samma match för första gången i sin allsvenska comeback. Före besöket på Hisingen hade smålänningarna bara släppt in nio mål på nio omgångar, näst bäst i serien efter Malmö. Å andra sidan hade laget bara gjort nio mål också.

Jönköpings tränare Jimmy Thelin reagerade med att byta ut tre spelare på ett bräde några minuter senare. Det gav ett kort spelövertag, men inte mycket mer.

I 90:e minuten reducerade dock Pawel Cibicki. Han sköt in returen på sin egen straffspark, som Peter Abrahamsson i Häckenmålet först räddat.