Det känns som om vi inte kommer vinna SM-guld

Västerås såg oslagbara ut.

Men 16 vinster i rad följdes av tre raka förluster.

– Det känns som om vi inte kommer kunna vinna SM-guld, säger Per Fosshaug.

TUNGT Efter 16 raka segrar vände det plötsligt för Västerås i bandyns elitserie. Laget har nu tre förluster på lika många matcher.  Det känns som om vi inte kommer kunna vinna SM-guld  säger Per Fosshaug.

Inför säsongen bestämde sig Västerås för att man skulle bjuda publiken på underhållande bandy. Resultatet blev en allsvensk säsong utan förluster, överlägsen serievinst med nio poäng och en målskillnad på 66 baljor.

Första på hemmaplan

– Det är svårt att ha det roligare än jag har det just nu, sa tränaren Magnus Berglund till Sportbladet den 4:e januari.

Men så kom vändningen. I förra veckan stod Edsbyn som segrare med 8–4. Den svidande förlusten upprepades mot Hammarby. I går förlorade man på hemmaplan för första gången den här säsongen, mot Vänersborg.

– Det mesta gick fel – vi hade dåligt med fart och energi. Vi orkade inte spela åt båda hållen. Samtidigt måste man ge en eloge till Vänersborg, de har slagit Saik borta – det säger en hel del, säger skadade Per Fosshaug.

Det var Västerås som började piggast på Rocklunda. Michael Carlsson gjorde 1–0 efter bara 25 sekunder och Patrik Anderbro ökade på ledningen strax därefter. Men så vaknade gästerna och efter 23 minuter var det kvitterat genom Sami Laakonen och Henrik Eriksson.

VSK ryckte igen till 4–2 men efter 57 minuter var ställningen åter lika. När Mats Fröberg satte sitt tredje mål för Vänersborg till 5–7 var matchen avgjord.

– Bara för att det har gått så lätt tidigare under säsongen verkar vi ha glömt kärnan till varför vi vann. Vi är mentalt trötta efter så många matcher. Efter mötet med Edsbyn på onsdag får vi ett välbehövligt break när landslaget samlas, säger Fosshaug.

”Det känns tufft”

Hur är stämningen i laget?

– Det är klart att det känns tufft. Vi vet inte själva vad som är fel. Just nu känns det som om vi inte kommer kunna vinna SM-guld.

Fosshaug låter uppgiven men man ska nog inte räkna ut fjolårsfinalisterna än.

– Nu gäller det att ta vara på energin från förlusten och se till att vi inte går ner oss ytterligare, säger han.