Annas motorlista 9/6

1) Fredrik Lindgren

Publicerad 2012-06-09

Vann GP-speedway i Göteborg senast, men kraschade sedan i Polen och var tvungen att uppsöka sjukhus med smärtor i benet och i skrevet. Ändå räknar han med att vara helt återställd till kvällens GP i Köpenhamn och han har en mycket tuff lottning, han inleder i heat 2 med, Hancock, Gollob, Sayfutdinov.

2) Mark Webber

Vann F1 i Monaco senast. Han var den sjätte segraren på sex lopp, nu väntar nästa stadslopp. I Montreal. FIA har tvingat Red Bull att stoppa igen de två hål som teamets bilar hade i underredet senast. Får vi den sjunde segraren på sju lopp i morgon kväll?

3) Valentino Rossi

Har inte alls kommit till rätta hos Ducati, men det roligaste ryktet inom roadracingen just nu är att rekordmästaren är aktuell som ersättare för Casey Stoner hos Honda. Även VM-ledaren Jorge Lorenzo och Marc Marquez anses vara aktuella.

4) Joakim Ljunggren

VM-tvåa i enduro och i helgen är det dags för Turkiets deltävling. Det är säsongens fjärde tävlingshelg och på måndag är halva mästerskapssäsongen avgjord.

5) Jorge Lorenzo

Har greppet om motoGP. Vann hemma i Barcelona senast och har nu tagit 15 av 125 möjliga poäng den här säsongen. Nästa deltävling avgörs på Silverstone om en vecka.

6) Fredrik Ekblom

Vann tävlingen på Anderstorp och gick upp i mästerskapsledningen i TTA. Volvo visade fin form på den gamla F1-banan och nu väntar hemmaracet i Göteborg om en vecka.

7) Ola Nilsson

Fortsätter att imponera i Scirocco R-Cup. Han tog en dubbelseger i Österrike förra helgen och leder mästerskapet med 92 poäng före Adam Gladysz.

8) Mattias Ekström

Var bara fyra i det senaste loppet, men avancerade ändå till andra plats i DTM. Detta trots att han inte har vunnit något lopp i år.

9) Robert Kubica

Den före detta F1-föraren som skadades svårt i samband med en rallyolycka inför förra säsongen har opererats igen. läkarna har satt in proteser i höger armbåge för att han ska kunna vrida ratten fullt ut åt vänster - utan att flytta på handen. Rehabiliteringen fortsätter.

10) Johan Kristoffersson

Utökade sin ledning i Superstars när den fjärde deltävlingen avgjordes på Mugello, detta trots 100 kg i extravikt. Han var fyra och sjua i de båda loppen

Motorstopp

Daniel Nermark

Vann SM-titeln i speedway i suverän stil tidigare i veckan, men finns inte med bland de tio förare som förbundskapten Bosse Wirebrand  nominerat till speedway World Cup. Det betyder att han inte ens är reserv.