Kalix var ett snäpp bättre

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2002-02-18

Buttas Helenelund missade allsvenskan

Det blir inget allsvenskt spel för Helenelund. Inte än. Efter förlust med 5–2 hemma mot Kalix väntar fortsatt kvalspel.

– De var ett snäpp bättre helt enkelt, säger veteranen Björn ”Butta” Johansson.

Innan matchen sa Johansson att Helenelund måste få stopp på Kalix ryssar för att vinna och ta en direktplats till allsvenskan. Det gick inte. Det avgörande 5–2-målet gjorde Mattias Andersson men förarbetet stod Alexander Shiskin och Konstantin Zalataev för.

Matchen började på sämsta tänkbara sätt för hemmalaget. 0–1 efter bara en och en halv minut och 0–4 i paus. Ett uträknat Helenelund kom igen med reducering två gånger om i andra halvleks inledning. Målskyttar Conny Rydqvist (på straff) och Johan Helander.

”De var tyngre på mitten”

– Då skakade vi dem. Men de var tyngre på mitten, säger Johansson.

Stämningen i Helenelunds omklädningsrum direkt efter matchen var tryckt men inte knäckt.

Undra på det, fjärdeplatsen i serien innebär ytterligare kvalspel, nu mot division ett-segrarna Selånger.

Drömmen om allsvenskt spel har fått sig en törn.