Kalla chanslös i sista loppet: ”Sorgligt”

ZHANGJIAKOU. Charlotte Kallas sista OS-lopp blev en plåga.

Den mångfaldiga olympiska mästarinnan var nästan tio minuter efter täten.

– Det är lite sorgligt att avsluta så, säger landslagschefen Anders Byström,

– Jag lider med henne, kommenterar Therese Johaug.

Charlotte Kallas fjärde OS, sannolikt det sista, blev inte alls vad hon hade önskat sig.

Formen har inte kickat in. Petad från stafetten fick Charlotte Kalla chansen igen i tremilen. Det blev ingen härlig stund i spåren.

– Det var inte mycket som stämde idag. Det var inte den trevligaste upplevelsen när kroppen inte är med, säger Charlotte Kalla efter 35:e platsen.

Vad beror det på?

– Det har jag inte svar på. 

De olympiska spelen i Kina, som Charlotte Kalla tog en sen biljett till, har varit en utmaning.

– Ett av de sämsta mästerskap jag har genomfört. Det är inte jag drömde om när jag genomförde träningen i sommar. Det kändes inte som att det svarade någonstans. Jag hade förhoppningar när jag kom hit, säger Charlotte Kalla.

”Lider med henne”

Efter loppet var det många som hade sympatier med Charlotte Kalla, som stod sammanbiten och nedstämd med den hårda vinden i ansiktet.

– Det är lite sorgligt att avsluta så. Hon är professionell på alla sätt och kan analysera detta, men synd att hon inte fick avsluta på ett fint sätt, säger Sveriges landslagschef Anders Byström.

Therese Johaug kände också med Charlotte Kalla, men valde efter sitt eget guld att påminna om den storhetstid som Charlotte Kalla varit en del av.

– Jag lider med henne. Det är tråkigt för henne att hon inte lyckades i dag. Men hon har haft en fantastisk olympisk karriär med guld och medaljer i Pyeongchang, Vancouver och Sotji, säger Therese Johaug.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.