Därför nobbade hon Super Bowl

Rihanna: ”Det hade varit ett svek”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

I fjol stod Maroon 5 för halvtidsunderhållningen i Super Bowl.

Det kunde varit Rihanna.

Nu bekräftar superstjärnan för första gången varför hon tackade nej.

Att uppträda under Super Bowl (finalmatchen i amerikansk fotboll) ses som ett av de mest ärofyllda uppdragen inom musikbranschen. När Barbados-födda superstjärnan Rihanna i fjol tackade nej slogs det upp stort världen över. Anledningen uppgavs handla om solidaritet för den förre NFL-spelaren Colin Kaepernick.

”Fanns inte en chans”

Detta bekräftas nu av Rihanna själv.

– Det handlade absolut om honom. Det fanns inte en chans att jag skulle uppträda. Varför skulle jag? Vem skulle tjäna på det? Inte mitt folk. Det hade varit ett svek, säger hon i en intervju med Vouge.

Colin Kaepernick blev känd världen över när han år 2016 tog politisk ställning genom gå ner på knä under nationalsången som en protest mot polisvåld och dödsskjutningar av afroamerikaner i USA. Något som i slutändan ledde till att han inte längre välkomnades i ligan.

Fortfarande kritisk

Rihanna säger i Vogue-intervjun att hon anser att NFL fortfarande har saker att ta itu med.

– Det finns en del saker inom den organisationen jag inte sympatiserar med, och jag tänkte inte gå med på att hjälpa dem (NFL) på något sätt, säger hon.

Även rapparen Cardi B nobbade Super Bowl i fjol av samma anledning.

Den här säsongens Super Bowl uppträder Jennifer Lopez och Shakira. Matchen äger rum första söndagen i februari 2020 på Hard Rock Stadium i Miami.

Rihanna.
Foto: TT
Rihanna.
Publicerad:

LÄS VIDARE