Han blir Khamzat Chimaevs nästa fajt

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Först tackade Leon Edwards nej till att möta svenska UFC-stjärnskottet Khamzat Chimaev och petades därför bort från rankningen.

Nu är det klart att britten ändrat sig och att matchen blir av.

– Jag är alltid redo. Vi kör! Rock’n’ Roll!, skriver Khamzat Chimaev själv om matchen.

Svenske Khamzat Chimaev har fått ett otroligt genombrott i UFC under de senaste månaderna och efter hans senaste blixtseger, 17 sekunder, mot Gerald Meerschaert har svensken jagat motståndare och utmanat mer eller mindre alla som kommit i hans väg.

Senaste budet gick till trean i welterwiktsklassen, Leon Edwards, som först tackade nej eftersom han hellre ville ha en chans på titeln efter åtta raka segrar.

Men ett nej, det fjärde i ordningen från Edwards, togs inte emot väl av UFC som droppade britten från rankningen.

Khamzat Chimaev.
Foto: Handout / Getty Images Europe
Khamzat Chimaev.

”Höga insatser”

Det fick tydligen Edwards att ändra sig. Nu uppger källor till trovärdiga ESPN-journalisten Ariel Helwani att det är helt klart att Edwards och Chimaev blir huvudmatch på galan den 19 december. Något även UFC-basen Dana White bekräftade kort senare.

– Vi har precis fått klart fajten, säger han i ”The Jim Rome Show”.

Gillar verkligen matchen. Om Edwards vinner håller alla käften. Då borde han få en titelmatch. Om Chimaev vinner så är han på riktigt och då kan han också vara nära en titelfajt. Höga insatser”, skriver Ariel Helwani på Twitter.

Svensken och Edwards skrev till varandra på sociala medier redan i går och då var svensken inte sen att hoppa på en fajt.

– Jag är alltid redo. Vi kör! Rock’n’ Roll!, skrev han då.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN