Otäck finsk olycka i skidskyttejaktstarten

Publicerad 2014-12-20

Emil Hegle Svendsen imponerade när han vann skidskyttejaktstarten i överlägsen stil.

Men hårdast i fältet var nog trots allt finske doldisen Olli Hiidensalo som fullföljde loppet blodig i hela ansiktet efter en otäck olycka på slutvarvet.

När det gällde topplaceringarna i Pokljukas jaktstart så var det inte särskilt dramatiskt. Emil Hegle Svendsen sköt fullt och kunde kontrollera tävlingen till en klar 17-sekundersseger före ryske Anton Shipulin och ytterligare dryga 40 sekunder före franske Martin Fourcade.

Kasade 20 meter

Mer drama var det då längre bak i fältet. Finske Olli Hiidensalo hade en ganska tung dag både i spåret och på skjutvallen och hade inför slutvarvet tappat ytterligare från sin blygsamma utgångsposition som nummer 48.

Men det skulle bli värre, i slutet av en nedförsbacke på sista varvet kraschade han illa och kasade dryga 20 meter med ansiktet ner i snön. Ett fall som tog så illa att han skrapade upp halva ansiktet blodigt.

Men trots det reste han sig upp och fullföljde loppet hela vägen in i mål för en slutlig 56:e-plats.

"Ajajajaj"

När SVT:s expert Magdalena Forsberg såg ansiktet på finländaren i mål utbrast hon i ett:

– Ajajajaj. Det sker bara några hundra meter före mål. Men ändå, att han fortsätter, säger hon.

– Det ser jätteläskigt ut, säger kommentatorn Anna-Maria Jansson.

Fredrik Lindström blev bäste svensk i tävlingen på en tolfte plats efter två bom.