Handbolls-EM 2018

”Tidernas bästa skytte i landslaget”

EM-vapnet: tre superskyttar samtidigt

Av: 

Johan Flinck

SPORTBLADET

SPLIT. En trio bombskyttar samtidigt.

Där har ni ett av Sveriges tunga EM-vapen.

– Det är tidernas bästa skytte i landslaget, utbrister experten Claes Hellgren.

Lukas Nilsson, Simon Jepsson och Johan Jakobsson.

Det var mot Ungern i måndags vi fick se det första gången.

– Vi hade inte tränat på det före matchen utan det blev ett test mot Ungern, säger Lukas Nilsson inför EM-premiären mot Island på fredag.

Han pratar om den nya niometersuppställningen som har en skottkraft man aldrig varit i närheten av i det svenska landslaget: Simon Jeppsson, Lukas Nilsson och Johan Jakobsson, en trio som före matchen i måndags aldrig hade varit på planen samtidigt.

Nilsson spelat mittnia i Kiel

– Det är tidernas bästa skytte i landslaget. Vi har haft en, ibland två, riktigt bra skyttar inne samtidigt men aldrig som tre det här, säger Claes Hellgren, EM-experten i TV3 som kan sin handbollshistoria.

– Säger Hellgren det? Ja, jag säger inte emot. Det är lite skillnad mot förr när vi hade Stefan Lövgren, Ljubomir Vranjes och Magnus Andersson på niometer, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson.

Gottfridsson förstavalet

Jim Gottfridsson är fortfarande given spelmotor i förstauppställningen och Albin Lagergren är förstavalet till höger medan Lukas Nilsson och Simon Jeppsson ”fajtas” om platsen till vänster.

Men Lukas Nilsson har med stor framgång spelat mycket mittnia i slutet på höstsäsongen i Kiel och Andrésson vill ge honom, Jeppsson och Gottfridsson så mycket speltid som möjligt även om de bara har två positioner att tillgå.

– De tre ska dela så mycket som möjligt på speltiden på vänsternio och mittnio. Jag tror vi får mest ur den trion just nu, säger förbundskaptenen.

”Ett fantastiskt vapen”

När sedan Jeppsson och Nilsson kompletteras med Jakobsson på högernio så får Sverige maximal skottkraft utifrån. Men bombskyttetrion ska ses som ett alternativ som kan överraska motståndaren.

– Det är ett fantastiskt vapen då Jeppsson har ett sådant spel- och bollsinne, säger Claes Hellgren.

Nilsson har inte några problem med att styra upp spelet från mittnio.

– Det har jag gjort i Kiel så det kan jag sköta här också. Vi har några spel som kan passa både mig och Simon bra när jag spelar mittnia.

Sveriges EM-trupp:

Klicka på bilderna för fakta och kommentarer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Guide: Handbolls-EM 2018

ÄMNEN I ARTIKELN

Handbolls-EM 2018

Handboll

Handbolls-EM (Herrar)

Johan Jakobsson

Lukas Nilsson

Simon Jeppsson

Kristján Andrésson