Sara Steen skadad – lämnar återbud till EFT

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Sara Steen lämnar återbud till landslaget.

Endres poängdrottning har slagit upp en handskada mindre än två månader före VM.

– Jag blev ledsen och hade väldigt, väldigt ont, säger hon.

Nästan två år har gått sedan Endres Sara Steen skadade vänsterhanden mot Warberg. Anfallaren, som var nybliven världsmästare, missade resten av säsongen men kunde efter omfattande rehab återvända till spel förra hösten. På handen bar hon ett skydd som tvingade henne att ändra greppet.

Fungerar till 50 procent

Trots smärtorna prickade Steen in 83 poäng den senaste säsongen och var fyra i SSL:s poängliga i grundserien. 24-åringen utsågs till lagkapten i Endre och var given i landslaget.

Foto: NILS PETTER NILSSON

Sportbladet träffade Steen för en längre intervju i fredags. Då berättade hon att handen fortsatt inte fungerar till mer än 50 procent och troligen kommer kräva en till operation.

Två dagar senare skadade hon sig på nytt. I slutet av matchen mot Jönköping (12–5) kolliderade hon med en motståndare.

”Jag siktar på VM”

– Ledbanden har fått sig en smäll så det var en skada på skadan. Det blir att vila ett tag men jag ska nog vara tillbaka inom kort, säger hon.

Vilka tankar for igenom dig efter smällen?

– Jag blev ledsen och hade väldigt, väldigt ont. Men jag kände hela tiden att jag hade hoppet uppe. Klart att man blev rädd och tänkte tusen tankar om VM direkt, men sedan lugnade jag mig och nu känner jag ändå hopp, säger hon.

Är VM (7–15 december) aktuellt?

– Ja. Jag siktar på VM.

Publicerad:

LÄS VIDARE