Tredje raka förlusten för Daniel Teymur – UFC-karriären i fara

Publicerad:
Foto: Viaplay

SPORTBLADET

Det blev ingen lyckad afton för Daniel Teymur på UFC-galan i Prag.

Svensken blev utstrypt av Chris Fishgold och har därmed förlorat tre raka fajter.

Nu kan han tvingas lämna organisationen.

Det var en pressad Daniel Teymur som klev in i oktagonen på UFC: Prague – den första UFC-galan någonsin på tjeckisk mark.

Efter att ha förlorat sina två första UFC-matcher i fjädervikt så skulle en tredje förlust, mot britten Chris Fishgold, med största sannolikhet innebära slutet på den 31-årige svenskens karriär inom UFC.

– Jag känner mig i jättebra form. Jag är starkare och mer uthållig efter att ha tränat i Holland med de bästa thaiboxarna. Jag vet att Chris vill plocka ned mig på marken men min mark är på hans nivå. Jag har tränat med de bästa i världen, jag skulle kunna starta matchen på marken, sa Teymur innan fajten.

Det blev däremot en tredje förlust, efter att Fishgold strypt ut svensken en bit in i andra ronden.

”Betyder allt för mig”

Teymur fick en mardrömsstart när han bara efter några sekunder fick poängavdrag då han höll sig i stängslet. Det som följde var dock en strålande rond av svensken, som flera gånger lyckades ta sig ur vad som såg ut att vara omöjliga trångmål – bland annat ett kraftigt armlås.

Men Teymur kunde inte ta sig ur den "rear naked choke" som Fishgold fick till i början av andraronden.

– Det betyder allt för mig. Den här typen av matchen får en att inse vad som krävs för att ligga på topp och hur man tar sig dit. Jag vill utvecklas, prestera och sen komma tillbaka ännu starkare, säger 26-åriga Fishgold i Viaplay.

Gått bättre för brorsan

Förlusten innebär att Daniel Teymurs UFC-framtid nu hänger på en skör tråd. Till exempel tvingades en annan svensk Oliver Enkamp, lämna organisationen efter två raka förluster förra året.

För två år yngre brodern David Teymur har UFC-karriären gått desto bättre. Även om han nyligen, efter fem raka UFC-segrar, föll mot brasilianaren Charles Oliveira.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN