SVT tappar mer vintersport

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:

Först tappade SVT världscupen och världsmästerskapen i både alpint och längdskidåkning.

Nu kommer nästa smäll för Public Service-jätten.

NENT Group har säkrat rättigheterna till konståkning och hastighetsåkning skridskor.

Från och med 2021 kommer världscupen och världsmästerskapen i både alpin och längdskidåkning att sändas i Viasat-kanalerna. Det stod klart tidigare under våren.

Nu förstärker NENT Group sitt vinterpaket.

Sänds på TV6

De har nämligen köpt rättigheterna till Internationella Skridskounionens tävlingar, vilket innefattar världs- och europamästerskap och Grand Prix i konståkning, samt VM, EM och World Cup i hastighetsåkning på skridskor och short track.

Avtalet börjar gälla från och med i år och sträcker sig fram till säsongen 2022/2023.

– Det finns ett stort intresse för konståkning i Sverige och ett hemmamästerskap är onekligen en höjdare. De nya rättigheterna bildar ett perfekt tillskott till våra övriga vintersporträttigheter av yppersta världsklass, säger Per Nunstedt, sportchef NENT Group Sverige.

Viaplay och Viasat blir huvudkanlaer för sändningarna. Men de absolut största tävlingarna kommer att sändas på TV3 eller TV6.

– Vi är stolta över att välkomna NENT Group, som med sitt ökande engagemang för vintersport och sin bredd av plattformar och kanaler kommer hjälpa oss att ytterligare höja intresset för dessa spännande sporter, säger Bruno Marty, Senior Vice President för vintersport på Infront som mäklat avtalet parterna emellan.

Publicerad:

LÄS VIDARE