Sebastian Samuelsson: ”Tråkigt för svensk idrott”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

ANTHOLZ-STOCKHOLM. Sebastian Samuelsson är kritisk till hur Jenny Fransson och SOK har hanterat brottarens positiva dopningsprov.

– Det är tråkigt för trovärdigheten för svensk idrott, säger han.

Skidskytten är känd för sin kamp och engagemang mot otillåtna preparat.

Sebastian Samuelsson köper inte Jenny Franssons förklaring att hon ska ha blivit utsatt för sabotage.

Vid pressträffen i italienska Antholtz inför skidskytte-VM säger han att han tycker att hennes förklaring är tveksam och att det är något man hör från alla som åker fast.

– Det är oerhört tråkigt så klart. Det är alltid tudelat, det är alltid bra att de som har de här preparaten i kroppen åker fast – men det är tråkigt för svensk idrott och trovärdigheten för svensk idrott och antidoping, säger Sebastian Samuelsson.

”Lite märkligt”

Sveriges Olympiska Kommittés verksamhetschef Peter Reinebo gick ut och sa att han hoppades och trodde att hon fått i sig det förbjudna medlet av misstag.

Fransson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Fransson.

– Det är lite märkligt med den första reaktionen måste jag säga. Någonstans vill jag gärna tro att svenskar är lite bättre än alla andra och så där, men jag tycker att vi ska se alla dopningsfall likadant. Vi vet inte vad som har hänt i det här specifika fallet, men jag kan bara konstatera att det är väldigt tråkigt, säger Sebastian Samuelsson.

Fick pris för sitt engagemang

Vi Idrottsgalan i januari tog Sebastian Samuelsson emot Sportspegelpriset för att ha stått upp i arbetet mot fusket inom idrotten.

Efter att Jenny Franssons B-prov också hade visat sig positivt sa Peter Reinebo: ”Alla typer av dopingförseelser är oacceptabla, det är alltid den aktives eget fulla ansvar att inte bryta mot någon dopingregel.”

Jenny Fransson dopingprov som visade spår av metyltestosteron, vilket är en anabol steroid för att bygga muskler och bli starkare.

Under torsdagen startar skidskytte-VM med mixstafetten och Sebastian Samuelsson åker sista sträckan för det svenska laget.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Samuelsson.
Publicerad:

LÄS VIDARE