Uppdaterad 2015-10-02 | Publicerad 2015-10-01

Kristianstads Kristian Björnsen (bilden tagen vid tidigare tillfälle den här säsongen).

YSTAD. Kristianstad besegrade Ystad i säsongens match i handbollens elitserie så här långt.

33-30 slutade drabbningen.

Det var tredje matchen i rad som mästarna vände stort underläge i andra halvlek.

Matchen mellan de två av de tre högaktuella finalfavoriterna (Alingsås är den tredje) i årets elitserie i handboll –  inleddes i ett vansinnigt tempo där målen smattrade in men där också målvakterna stod för flera fina parader.

Efter 10 minuter hade till exempel lagen gjort 13 mål (7-6) och målvakterna räddat sex avslut (3-3).

I det där tempot fortsatte det nästan hela halvleken ut då vi hade 19-16 till Ystad sedan Lukas Nilsson (åtta mål) och Kim Andersson (låg bakom de flesta målen med sina assist) lett sitt lag.

Direkt efter paus gick YIF till ledning 23-19 men sedan började den tunga orangea maskinen från nordöstra Skåne rulla igång och 23-19 blev snabbt 23-23.

Vände för tredje matchen i rad

Efter 46 minuter tog Kristianstad ledningen med 27-27, ryckte till 30-27 som till slut blev 33-30.

Bakom vändningen låg Kristianstads bredd som körde slut på Ystads spets. Leo Larsson spikade igen längst bak (han tog allt från Lukas Nilsson ett tag), Nebojsa Simic klev in och tog tre straffar och den nya bombkastaren från Iran, Iman Jamali, satt de ”lätta” målen utifrån.

Det var tredje matchen i rad som de regerande mästarna vände stort underläge i andra halvlek. Den här gången var det fyra mål medan det varit fem mål upp mot både Lugi och Karlskrona.