Marcus Eriksson fick inte spela i el Clásico men gick ändå segrande ur svenskmötet.

Barcelona besegrade Real Madrid på bortaplan efter ett jättedrama.

Barcelona mot Real Madrid i spanska högstaligan betyder numer också svenskmöte.

22-årige Barcelonasvensken Marcus Eriksson har bara spelat två matcher i Euro League så här långt och fick inte spela i torsdagens el Clásico.

Det gjorde dock Madrids Jeffery Taylor.

Barcelona öppnade matchen bäst och gick ifrån till 10-4. Men Real kom tillbaka, gjorde 16-0 på rivalen och ledde med 20-10.

I halvtid var ledningen 48-37 och Real fortsatte att utöka sin ledning efter paus. Men Barcelona, som fick Juan Carlos Navarro skadad, kom tillbaka och med en period kvar var Reals ledning bara en poäng, 63-62.

Kvitterade med 9,3 sekunder kvar

I den sista perioden var Barcelona ikapp och förbi, men inte mer än så. Lagen följdes åt och det pendlade fram och tillbaka.

Med minuten kvar gick Real ifrån till en fempoängledning, men Barcelona kvitterade till 85-85 med 9,3 sekunder kvar.

Real fick straffkast och hade 86-85. Men i matchen sista sekund satte Justin Doellman 87-86 och Barcelona tog andra raka el Clásico-segern den här säsongen.

Taylor spelade bara tio minuter och lämnade planen poänglös.