Fällde varandra – får chansen ihop

Sundling på jakt efter ny VM-medalj

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

OBERSTDORF. De fällde varandra på VM 2019.

Nu ska Jonna Sundling och Maja Dahlqvist ta revansch – som lag.

– Jag tror att det här kan vi väldigt bra, säger Sundling.

Jonna Sundling har precis tagit emot sin efterlängtade guldmedalj från den individuella sprinten när hon möter oss journalister inne på backhoppningsarenan i Oberstdorf.

Hon har ett stort leende på läpparna och svävar fortfarande som på moln, men nu är det dags att blicka framåt.

En sprintstafett ska köras och Sundling har fått chansen ihop med Maja Dahlqvist.

– Det ska bli väldigt kul att köra ihop med Maja. Hon är ju en erfaren sprinter och var ju med och tog guld med Stina (Nilsson) på VM-teamsprinten senast. Vi ska göra så gott vi kan nu också, så får vi se var vi landar, säger Sundling.

”Skittråkigt för Linn”

Om vi backar bandet några dagar så hade det betraktats som en jätteskräll att Sundling och Dahlqvist bildar lag för Sverige i sprintstafetten. Inför VM var Linn Svahn den solklara stjärnan och givna ettan. Men fiaskot i den individuella sprinten gjorde att 21-åringen petades.

– Stämningen har ändå varit bra efter det. Det är ju alltid någon som ställs utanför. Jag var en av dem på VM i fjol, så jag vet hur det känns. Det är skittråkigt när man är på plats i ett mästerskap, vill köra, vet vad man har presterat förut och vad man egentligen kan. Men så är det. Det är en individuella idrott vi sysslar med, men ibland kör vi också stafett och då kan inte alla vara med, konstaterar Sundling.

Maja Dahlqvist i tårar efter sprintfinalen 2019.
Foto: ANDREAS BARDELL
Maja Dahlqvist i tårar efter sprintfinalen 2019.

Fällde varandra

Att det är hon och Maja Dahlqvist som bildar lag är lite extra speciellt, eftersom det var just de två som förstörde för varandra på den individuella sprinten i VM 2019. Sundling och Dahlqvist krokade i varandra inför upploppet och fick sina medaljchanser grusade.

Chans till revansch?

– Ja, jo… Kanske det, säger Sundling.

Hon vill egentligen lägga det där till handlingarna och blicka framåt, men nog kan det användas som tändvätska.

– Och nu är vi ju ett lag som kommer att kämpa tillsammans, säger hon.

Sundling tycker att hon och Dahlqvist kompletterar varandra bra.

– Det tycker jag. Vi båda är väldigt bra sprinters och bra på att skejta, så det kvittar egentligen vem som kör vilken sträcka. Jag tror att det här kan bli väldigt bra, men vi får se, vi ska göra vårt bästa.

Publicerad:

LÄS VIDARE