Bomben: Släpper ifrån sig superstjärnan

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Uppdaterad:

Han var MVP för fem år sedan.

Han anses vara en av klubbens bästa spelare någonsin.

Nu släpps superstjärnan Cam Newton av sitt Carolina Panthers – helt gratis.

1 av 3 | Foto: David J. Phillip / TT NYHETSBYRÅN
Cam Newton.

”With the first pick in the 2011 NFL Draft, the Carolina Panthers select Cam Newton, quarterback, Auburn!”

Så lät det när när NFL-bossen Roger Goodell drog igång den årliga draften i slutet av april för drygt nio år sedan.

Släpper honom gratis

Nu, nästan ett decennium senare, väljer klubben att släppa sin superstjärna Cam Newton, 30, efter att de misslyckats med att trejda bort honom. Newtons skadehistorik sägs vara den störst bidragande faktorn till att ett byte uteblivit.

– Cam har betytt mycket för den här organisationen. Han är den ultimata tävlingsmänniskan och det gör fysiskt ont i honom att förlora. Han ledde det här laget till många vinster och kommer alltid att betraktas som en av de största spelarna vi någonsin haft, säger Panthers GM Marty Hurney i ett pressmeddelande.

MVP för fem år sedan

Det var annars en karriär som började historiskt för ”Superman-Cam”. Sista året i college blev han utnämnd till nationens bästa spelare, och ledde sitt universitet till en obesegrad mästarsäsong.

Som rookie i NFL gjorde han succé och slog en mängd rekord, däribland flest passade yards (som sedan har slagits), flest totala yards och flest totala touchdowns.

Potentialen fanns alltid där och 2015 klickade allting. Carolina Panthers stod för en av tidernas bästa säsonger och gick 15–1. Ledda av Newton tog sig klubben hela vägen till Super Bowl (som de förlorade mot Denver Broncos), och huvudpersonen själv blev prisad som ligans mest värdefulla spelare.

Säsongen 2019 var skadefylld, och Newton spelade bara två matcher, och nu väljer alltså Panthers att gå skilda vägar med klubbens främsta(?) genom tiderna.

Publicerad:

LÄS VIDARE