Eckhoffs passning till Nilsson klipptes bort

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

I Skavlan skickade Tiril Eckhoff en passning till Stina Nilsson. 

Men SVT sände aldrig inslaget med den norska skidskyttestjärnan.

”Vi tyckte att den svenska versionen av veckans ”Skavlan” blev bäst”, skriver produktionsbolaget Monkberrys vd Marianne Torp Kierulf till Expressen.

Nyheten om Stina Nilssons byte från längdskidor till skidskytte slog ner som en bomb tidigare i veckan. I fredagens Skavlan berättade Linn Svahn om sin reaktion efter avslöjandet.

– Jag blev chockad. Jag visste lika lite som alla andra, sa stjärnskottet. 

Även den norska skidskytte Tiril Eckhoff intervjuades i Skavlan och fick frågan om Nilssons byte.

– Jag tycker att det är väldigt tufft och jag hoppas att hon inte blir för bra, säger Eckhoff enligt TV2 och fortsätter: 

– Det blir spännande att se hur det går för henne. Om hon tränar med landslaget eller inte, men jag är inte speciellt nervös. Jag la 20 år på att skjuta 20 träff. Nu kanske jag är en lite ”slow learner” och hon kanske är en skyttetalang. Vem vet? Men jag tror att hon kommer få se att det inte är så lätt som man tror.

”Blev bäst”

Intervjun med Eckhoff sändes dock aldrig i SVT utan bara i norska TV2. Produktionsbolaget Monkberrys vd Marianne Torp Kierulf förklarar varför.

”På grund av corona-situationen var vi helt enkelt tvungna att göra saker annorlunda den här veckan”, skriver hon till Expressen och fortsätter:

”Intervjun med Tiril Eckhoff gjordes efter att de svenska gästerna hade dragit. Vi tyckte att den svenska versionen av veckans ”Skavlan” blev bäst med gästerna tillsammans i studion nu när det var möjligt att få till”. 

Publicerad:

LÄS VIDARE