Kalmars första trepoängare – Kemppi sänkte AIK

Uppdaterad 2022-04-02 | Publicerad 2022-04-01

Nykomlingen IFK Kalmar hade ett jobbig premiär förra helgen då det blev 0–4 borta mot Kristianstad.

Desto bättre gick det i hemmapremiären mot AIK på fredagen där man vann med 3–1.

Allison Pantuso gav smålänningarna ledningen efter 19 minuters spel när hon nådde högst på en hörna.

Drygt tio minuter senare small det igen när Juliette Kemppi sprang i djupled efter att AIK-försvaret lämnat en jättelucka. Kemppi högg direkt, kom fri med gästernas målvakt Milla-Maj Majasaari, rundade henne och skickade in 2–0.

AIK fick däremot hopp när Honoka Hayashi reducerade efter flipperspel i straffområdet med tio minuter kvar att spela.

Men bortalagets hopp om kvittering dog direkt då Kemppi bara minuten därefter gjorde sitt och Kalmars andra mål för kvällen.

– Tre poäng, jag kan inte vara gladare. Vi hade en game plan och vi höll oss till den, det fungerade, säger Kemppi till Viaplay.

3–1 till Kalmar blev det, som därmed inkasserade säsongens första trepoängare. För AIK var det första förlusten för säsongen, i premiären besegrades Kif Örebro med 2–0.

– Vi är väldigt besvikna över resultatet, säger AIK:s Hannah Davison.

AIK:s målvakt Milla-Maj Majasaari fick släppa tre bollar förbi sig i förlustmatchen mot IFK Kalmar. Arkivbild.