Redbergslid och Lugi tog hemmasegrar

Publicerad 2014-11-10

Nykomlingen Ricoh kom till Lisebergshallen med god form och hade fem raka matcher utan förlust.

Men mot Redbergslid tog det stopp. Hemmalaget övertygade och vann till slut med tio bollar.

Ricoh har överraskat många och inför matchen skiljde det bara en poäng mellan elitserienykomlingen och Redbergslid.

Efter en tuff inledning av serien har Ricoh spelat upp sig med tre vinster och tre oavgjorda matcher.

På måndagskvällen tog dock elitserierutinen ut sin rätt och Redbergslid var överlägset. Hemmalaget drog ifrån omgående och ledde med åtta bollar i halvtid.

Ricoh hämtade sig aldrig och Redbergslid vann till sist matchen med tio bollar. Bäste målskytt i hemmalaget var Charlie Sjöstrand som stod för sju mål.

Segern gjorde att Redbergslid klättrade upp på slutspelsplats i tabellen.

Dramatiskt i Lund

I Lund där Lugi tog emot Drott var det desto jämnare. Efter en jämn inledning tog Lugi kommandot och kunde gå till halvtidsvila med fem måls ledning.

Men Drott var långt ifrån slagna och tog sig tillbaka in i matchen. Mycket tack vare Pontus Zettermann som var planens bäste målskytt med åtta fullträffar.

Med ungefär fem minuter kvar kvitterade Drott till 23 lika. Därefter följdes lagen åt fram till slutminuten då Lugis Felix Kasch fick in segermålet med 26 sekunder kvar. Drott fick en sista möjlighet till kvittering genom ett sent frikast som gick i muren. Slutsiffrorna skrevs till 26-25.

I pausen hyllades Lugis Joacim Ernstsson som kollapsade under matchen mot Kristianstad i oktober och därefter har tvingats avbryta handbollskarriären på grund av ett hjärtfel.