Tjeckien är hotet mot Sverige och Spanien i handbolls-EM:s grupp E.

Det står klart sedan man vunnit klart mot Bosnien med 27–19.

Bosnierna är därmed i praktiken ute ur EM.

De två premiärförlorarna i Sveriges grupp, Bosnien och Tjeckien, möttes i Bratislava på lördagskvällen.

Men de två lagen kom med helt olika känslor från sina premiärer. Medan Tjeckien hade skakat Spanien (26–28) blev Bosnien överkört av Sverige (18–30).

Så tog Tjeckien också en tidig ledning i den här matchen med 6–1 och det dröjde nästan elva minuter innan Bosnien gjorde sitt andra mål efter att tjeckernas målvakt Tomas Mrkva hållit i sin bländade form från matchen mot Spanien.

Förtvivlat svårt att göra mål

Ett håglöst Bosnien såg ut som ett slaget lag redan efter tio minuter.

Man repade sig lite men hade fortsatt förtvivlat svårt att göra mål. Men då Tjeckien gick ner sig sista kvarten före paus stod det 12–9 i paus. Det betydde ändå att Bosnien bara hade lyckats göra 27 mål på sina första tre halvlekar i EM.

Bosnien fick kontakt (bara två mål bakom) fem minuter in i andra halvlek. Men närmare än så kom aldrig bosnierna och med drygt tio minuter kvar kunde Tjeckien rycka och vinna med 27–19.

Det innebär att bosnierna i praktiken är ute ur EM medan tjeckerna fortfarande har chansen i den sista omgången mot Sverige.