”Inte överraskad om han slår världsrekord”

Publicerad:

SPORTBLADET

Ny dag, ny jakt på rekordlängder för Daniel Ståhl.

Tränaren Vésteinn Hafsteinsson tror att det finns världsrekordchanser i finska Åbo i kväll.

– Jag skulle inte bli överraskad om han slog till, säger han till Viaplay som säkrat sändningsrättigheterna till kvällens gala och ytterligare fyra galor under resten av säsongen.

I går fick äntligen Daniel Ståhl tekniken att lossna. 71,37 på Sollentunavallen var det näst längsta han kastat någonsin och överlägset bäst i världen i år.

Förhoppningsvis också bara en föraning om vad som komma skall från diskusstjärnan som har världsrekordet som ett uttalat mål

– Vi är på jakt efter världsrekordet, och inom en två års-period ska Daniel ta det. Men vi ska givetvis jaga det redan i år, säger tränaren Vésteinn Hafsteinsson och fortsätter:

– Jag skulle inte bli överraskad om han slog till redan i kväll. Det beror på vädret och vindarna, och på hur trött han är i dag. Daniel reste från Arlanda klockan 21 i går. Det är svårare för en stor människa att resa, det tar mer energi för honom än för en lättare människa.

”Mamma från Åbo”

Galan sänds på Viaplay efter att Nent Group säkrat rättigheterna till totalt fem tävlingar i formatet under Diamond League, Continental Tour, där diskusen är ett av huvudnumren.

Just tävlingen i Åbo brinner Daniel Ståhl extra för.

– Det är stort för Daniel att kasta långt i Finland, Och det är viktigt då hans mamma är född just i Åbo. Han har mycket kärlek till Åbo och Finland. När han rankar var han helst vill prestera är Stockholm nummer ett, men sedan kommer Finland, och då främst Åbo. Det är viktigt för honom att kasta långt på hemmaplan, säger Vésteinn Hafsteinsson till Viaplay.

Trillar bitarna på plats kan det blir rekordlångt.

– Jag anser att han är bäst i diskusvärlden på det fysiska, där är han 100 procent. Han har även vuxit till sig och blivit en skicklig tävlingsmänniska, han har visat att han kan tävla med pressen, och där ligger han i dag på 90-95 procent av sin förmåga. Tekniskt befinner han sig på 80-85 procent, säger islänningen.

Tävlingarna börjar 18.00 på tisdagskvällen.

Publicerad:

LÄS VIDARE