Degerfors klarade kryss – trots Edvardsens utvisning

Publicerad 2021-10-02

Efter bara 39 minuters spel lyckades Victor Edvardsen dra på sig två gula kort och bli utvisad.

Då räddades Degerfors målvakt Alfie Whiteman rädda ett kryss borta mot Varberg.

Ber om ursäkt till alla supportrar”, skriver Edvardsen på Instagram.

Degerfors är uppe på säker mark i allsvenskan efter 0–0 borta mot Varberg.

Men det blev en match där gästerna fick förlita sig på ett starkt försvarsspel och en målvakt som var helt och hållet i zonen.

För när 39 minuter var spelade blev lagets skyttekung Victor Edvardsen utvisad efter att ha fått sitt andra gula kort.

I 50 minuter krigade gästerna sedan med näbbar och klor för att få med sig ett resultat på Påskbergsvallen.

Och det fick man.

Whitemans första nolla

Tottenhamlånet Alfie Whiteman var fullständigt briljant och stod för den ena högkaratiga räddningen efter den andra när Varberg skruvade upp tempot i den andra halvleken.

Robin Simovic hade en nick från nära håll med kvarten kvar och därutöver hade Varberg två skott i ramen.

– Stor besvikelse så klart. Vi kan ha 1–0 och 2–0 redan i första halvleken. Tyvärr lyckas vi inte i dag. Det är små marginaler. Vi har två i stolpen och min nick. Vi hade marginalerna emot oss, säger Simovic i Discovery.

För Whiteman var det hans första nolla i klubben.

Efteråt bad Edvardsen om ursäkt.

”Efter att jag satt laget i skiten med mina 2 gula och rött kort vill jag ge grabbarna en stor eloge för andra halvlek. Och ber även om ursäkt till alla supportrar dåligt av mig”, skriver han på Instagram.

På Örjans Vall spelade Halmstad och jumbon Östersund lika på ett i en match som var ganska tillknäppt. En poäng som nog inte hemmalaget var helt nöjda med. Sista kvarten fick man spela med en man mer efter att Malcolm Stolt blivit utvisad för gästerna sedan han dragit på sig två gula kort.

Sadat Karim och Blair Turgott blev målskyttarna.

Halmstad balanserar precis ovanför kvalstrecket med sina 23 poäng.