Hammarby lever i bandyslutspelet

Publicerad 2016-02-25

Hammarby håller liv i SM-kvartsfinalen mot Sandviken tack vare den överraskande 7–6-segern på bortais.

Västerås SK och Villa-Lidköping är däremot redan klara för semifinal.

Hammarby lyckades inte helt med ambitionen att täta till defensiven efter de två inledande förlusterna. Christoffer Edlund gav Sandviken ledningen redan efter 45 sekunder och Hammarby släppte in totalt sex mål i Göransson Arena.

Men det spelade mindre roll när Hammarby gjorde sju mål och såg till att det blir ännu en bandykvartsfinal hemma på Zinkensdamm på lördag.

Saik jagade förgäves

Matchen stod och vägde vid ställningen 2–2 när Adam Gilljam och Per Einarsson gav Hammarby greppet med två snabba mål precis före paus. När sedan Kalle Mårtensson spädde på till 5–2 direkt efter vilan såg det riktigt bra ut för stockholmarna. Saik jagade därefter förgäves resten av matchen.

Ettan och tvåan i elitserien blev klara för semifinal på torsdagskvällen. I Västerås höll Vänersborg emot i en timme, men under sista halvtimmen gick VSK från 1–1 till 7–2 och tredje raka segern.

Edsbyn vände

Villa-Lidköping punkterade kvartsfinalserien mot Vetlanda genom att vinna med 9–4.

I Hälsingederbyt mellan Bollnäs och Edsbyn fortsätter det vara "borta bäst" som gäller. Edsbyn vände 1–2 till 5–4 i andra halvlek, efter bland annat två mål av Martin Frid.

Edsbyn leder totalt med 2–1 efter att samtliga matcher slutat med bortaseger. Hemma i "bandykyrkan" måste laget bryta mönstret för att avgöra i nästa möte.