Hånet inför Starcraft 2-finalen

Av: Tobias Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5

Kim ”Sase” Hammar kvalade sig enkelt till SM-finalen i Starcraft 2.

Då passade han på att skicka en känga mot sina finalmotståndare.

– Om Hermes väger 3 kilo väger Zanster 2 kilo, säger han.

Pånyttfödde Kim ”Sase” Hammar hade inga som helst problem att ta sista platsen i SM-finalen i Starcraft 2.

I deltävling nummer åtta ställdes han mot Rasmus ”Hermes” Lind i finalen. Det visade sig bli en riktig munsbit för det före detta Korea-proffset.

– Han är säkert jättesnäll som person, men inte den bästa spelaren, säger Sase efter utklassningsmatchen.

”Tvinga fram misstag”

Första kartan byggde Sase en proxy gateway vid Hermes expansion och lyckades smyga in ett gäng zealots. När han sedan skickade fyra oracles för att trakassera Hermes arbetare så var matchen i princip vunnen. Sases stalkers behövde bara sopa upp resterna av motståndarens försvar.

På den andra kartan verkade Hermes kunna vinna snabbt då ett gäng zerglings tog sig in i Sases bas. Men tack vare en warp prism teleporterade protossen in ett gäng zealots som vände på matchen. Hermes försökte gå framåt men fina force fields satte stopp för offensiven innan Sase själv gick till anfall och avslutade.

– Min spelstil har rätt många aspekter, men en av dem är att tvinga fram misstag, som när jag fick in min warp prism. Han förlorade många drones där.

Tredje kartan slutade på ett liknande sätt då Sase först plockat bort Hermes tredjebas med ett gäng extremt fint placerade force fields som kunde skydda hans trupper.

Sedan läste Sase ut Hermes taktik totalt och kunde ta död på motståndarens mutalisker.

– Jag hade inte scoutat men kände att mutaliskerna skulle komma där.

”Fokuserar på att vinna”

Och på frågan hur han ser på finalmotståndarna kunde han inte låta bli att skicka en känga. När programledaren Martin Edsman frågar, apropå motståndarnas svårighetsgrad: "Om Hermes väger tre kilo, hur mycket väger då Zanster” svarar han ”två kilo”, med ett leende.

Men Sase ville trots sitt fina spel inte spekulera i morgondagens final.

– Jag fokuserar på att vinna, har inget att säga om mina chanser. Men det är kul att spela nu iallafall, så det är positivt. Jag kom mest hit för att få offline-erfarenhet så det spelar ingen roll hur det går i morgon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN