eSHL

Torkan är över – Oskarshamn tog sina första poäng i eSHL

Av: 

Hampus Duvefelt

E-SPORT

Det tog nio långa omgångar. Men i match 18 kom så äntligen Oskarshamns första poäng och vinst i eSHL, i Sportbladets studio mot Skellefteå AIK. På annat håll delade Färjestad och Leksand på poängen i ett av kvällens toppmöten, samtidigt som HV71 skrällde och vann mot Luleå.

Omgång nio av eSHL är avslutad. Nedan följer en summering av gårdagens sex dubbelmöten. Vi börjar, som vanligt, i Sportbladets studio med kvällens huvudmatch: IK Oskarshamn - Skellefteå AIK:

***

IK Oskarshamn – Skellefteå AIK 2–3 (1-1, 0-0, 1-2)

Skellefteå AIK – IK Oskarshamn 2–3 ÖT (0-1, 0-1, 2-0, 0-1)

IK Oskarshamn har under denna första säsong av eSHL kommit att bli något av ligans slagpåse. Detta då man inför gårdagens omgång faktiskt fortfarande stod på noll poäng. Att bli av med det stigmat var dock något alla sex mannar bakom kontrollerna gett sig sjutton på i dubbelmötet mot Skellefteå AIK. Och visst blev det så. När Fredrik “JAEGARNS” Andersson och Adam “Esdor” Ericson till sist tackade för sig i Sportbladet-studion efter ännu en väl genomförd sändning stod det klart att IKO, efter att ha slagits med näbbar och klor över två hela matcher och lite till, kammat hem poäng och även tagit säsongens första vinst.
Likt förväntat hade Skellefteå AIK ett större puckinnehav och kontrollerade händelserna under större delen av kvällen. Ett antal odisciplinerade utvisningar i match ett gav IKO chansen att haka på, men SAIK kunde trots allt försvara en välförtjänt 3-1-ledning fram till slutminuterna av period tre. Väl där inledde IKO en frenetisk slutspurt som först såg Gonzalo “Chilenco” Torres göra ett mål som dömdes bort, varpå Oskar “norre1337” Norén kort därefter drämde till med ett mål som faktiskt räknades. 

3-2 till SAIK blev dock slutresultatet.

I match två såg det mesta ljust ut för IKO som skakade av sig förlusten på ett föredömligt sätt och försvarade en 2-1-ledning fram till 0,9 sekunder återstod av period tre. Då ledde en slarvig sekvens i egen zon till ett pucktapp vilket i sin tur resulterade i ett baklängesmål och övertid. Gonzalo “Chilenco” Torres klev fram som räddaren i nöden för IKO och ordnade klubbens första vinst (och poäng) för säsongen. 

- Det känns underbart, säger Petter “MrWennerstrom” Wennerström till Sportbladet. Så mycket som vi har kämpat och tränat… det känns riktigt skönt.

- Jag vill tro att det ändå inte handlar om underskattning, säger SAIK:s målvakt Alexander “Rymaan” Ryman om förlusten. Oskarshamn har ju byggt om sitt lag lite här nyligen och gjort det mycket bra. Jag vill speciellt berömma deras målvakt (ReapzQ69) som gjorde en utmärkt insats ikväll.

Tre stjärnor i dubbelmötet:
1. Gonzalo “Chilenco” Torres, IKO
2. Liam “RookieLIAMOVIC” Carlsson, SKE
3. Pontus “ReapzQ69” Svensson, IKO

***

Rögle BK - Djurgården Hockey 1-6 (1-0, 0-3, 0-3)

Djurgården Hockey - Rögle BK 6-5 (0-2, 2-0, 4-3)

I match ett bjöds vi på en dominant prestation från Djurgården. Visserligen inledde Rögle målskyttet och DIF fick vänta till mitten på andra perioden på sitt första mål, men när Valeri “Valluxet” Reihel väl petade in sitt första mål av totalt tre i matchen fanns det ingen återvändo. 6-1 skrevs slutresultatet till och två poäng intjänade för DIF. Målkalas blev det även i den andra matchen och det var återigen Rögle som tog tag i taktpinnen, denna gång med två mål. DIF kom tillbaka i andra perioden och såg till att ställningen var 2-2 inför sista. Väl där fick vi se en av säsongens märkligaste perioder där lagen gick från 2-2 till 6-5, fördel DIF, inom loppet av 20 spelminuter. Full pott för Djurgården som definitivt är ett av eSHL:s formstarkaste lag just nu.

Tre stjärnor i dubbelmötet:
1. Valeri “Valluxet” Reihel, DIF
2. Arttu “Artuzio” Mustila, DIF
3. Cornelius “JezusKristuz” Högberg, RBK

***

HV71 - Luleå Hockey 3-2 (2-1, 1-0, 0-1)
Luleå Hockey - HV71 4-2 (0-0, 2-0, 2-2)
Ännu en omgång, ännu en insats från Luleå som lämnade mycket att önska. Laget pressade visserligen på och förde såväl puck som spel i framförallt match ett, men har fortsatt svårt att få utdelning framåt - samtidigt som målen bakåt går in lite för enkelt. HV å sin sida må ha “kommit undan” med segern i match ett, men spelade faktiskt upp sig rejält i returen och var nära att plocka poäng även i match två då det stod 2-2 med bara minuten kvar att spela. Luleå fortsätter sjunka som en sten i tabellen samtidigt som HV slår vakt om sin åttondeplats.

Tre stjärnor i dubbelmötet:
1. Daniel “demski13” Gadd, HV71
2. Christoffer “coffelainen” Ericsson, HV71
3. Ville “MuKiMaisteri” Luukkonen, LHF

***

Färjestad BK - Leksands IF 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Leksands IF - Färjestad BK 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Färjestad och Leksand bjöd på omgångens toppmöte då tabelltvåan respektive tabellfyran möttes i en tät batalj. Viktiga poäng stod på spel - poäng som framöver har potential att spela stor roll i vilken motståndare Färjestad och Leksand ställs mot i kommande slutspel. Färjestad hade övertaget sett till puckinnehav, men Leksand bjöd - sin vana trogen - inte på mycket i form av kvalitativa målchanser utan spikade igen defensivt så gott det bara gick. Tre poäng vardera från Calle “Smutto” Hjul och Johan “Isindar” Jonsson räckte för att LIF skulle kunna inkassera en tvåpoängare (3-1), varpå FBK tog hem returmötet. Delad pott i toppmötet, med andra ord.

Tre stjärnor i dubbelmötet:
1. Johan “Isindar” Jonsson, LIF
2. Calle “Smutto” Hjul, LIF
3. Christoffer “I-Maise-I” Berntsson, FBK

***

Malmö Redhawks – Örebro Hockey 7–0 (2-0, 3-0, 2-0)

Örebro Hockey – Malmö Redhawks 1–2 (1-0, 0-1, 0-1)

Första mötet lagen emellan bjöd på skönspel från skåningarna som spelade ut sitt fulla register till tonerna av 7-0. Andra matchen blev betydligt tätare och det krävdes två riktigt grötiga mål med full patrull framför Joakim “Nexhztah” Stewart för att Redhawks skulle kunna vända underläge 0-1 till 2-1. Örebros insats i match två var värd ett bättre öde, men Malmö lämnar trots allt dubbelmötet med full pott.

Tre stjärnor i dubbelmötet:
1. Henrik “eken45jr” Eklund, MIF
2. Risto “Dominointi” Järvi, MIF
3. Tuukka “FlyerKungen” Kuha, MIF

***

Växjö Lakers HC – Linköping HC 1–4 (0-2, 0-0, 1-2)

Linköping HC – Växjö Lakers HC 7–2 (3-0, 1-0, 3-2)

Dagen efter att ha erövrat titeln i ECL 9 klev Linköping ut och visade varför de är Europas just nu bästa lag. Ett Växjö som visat gryende form de senaste omgångarna hade inte mycket att sätta emot utan föll till sist mot de numera regerande Europamästarna med klara 4-1, 7-2. LHC visade därmed inte bara på en imponerande förmåga att kunna ladda om, utan rörde sig samtidigt med stormsteg mot att säkra högsta seed inför slutspelet.

Tre stjärnor i dubbelmötet:
1. Joonas “Patzlaf” Paatiala, LHC
2. Paul “PleeMaker” Arontie, LHC
3. Erik “I_Eki_I” Tammenpää, LHC

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

eSHL