Guidetti rasade mot domaren – fick ledas ut

Fick inte bli hjälte – rasade efter orsakad straff

Publicerad 2018-01-21

John Guidetti låg bakom båda målen i 2–2-mötet med Leganes.

Efteråt fick dock en rasande Guidetti forslas ut av Alavesledare.

”Vi spelade så bra i dag och skulle tagit tre poäng, och det gör mig väldigt arg”, skriver svensken på Instagram.

John Guidetti, 25, lämnade nyligen Celta Vigo och lånades ut till Alaves för att spela till sig formen och en VM-plats.

– Jag älskar att vinna – oavsett om det gäller fotboll, kort eller monopol – och hoppas kunna hjälpa klubben med det, sa svensken i samband med att han presenterades.

Låg bakom två mål

Och i dag gjorde svensken sin andra raka ligastart.

Guidetti spelade på topp tillsammans med förre Barcelonatalangen Munir och låg bakom hemmalagets båda mål – framför ögonen på bland annat vännen och landslagskollegan Victor Nilsson Lindelöf.

Vid det första målet, i inledningen av andra halvlek, vann Guidetti en närkamp med en Leganesförsvarare, spelade vidare trots en fördel och serverade Munir öppet mål.

Vid 2–0-målet hade Guidetti fritt läge, men avslutet räddades innan Alfonso Pedraza kunde sätta returen i öppet mål.

”Guidetti har redan betytt massor för Alaves. En bra vintervärvning av Alaves som är hungrig, i bra ålder och inte behöver anpassa sig till ligan. Det är ingen stjärna, men det är svårt att hitta någon med större vinnarskalle än svensken”, skriver Estadio Deportivo-journalisten Carlos Perez på Twitter.

Orsakade en straff

Svensken låg även bakom gästernas reducering.

Men kvarten kvar täckte Guidetti ett skott med armen och orsakade en straff som – trots kraftiga protester – ledde fram till 2–1-målet.

Bara minuter senare byttes svensken ut och i 90:e minuten kvitterade Leganes till 2–2 efter en frispark.

Efteråt var svensken rejält irriterad på huvuddomaren Daniel Trujillo – som även visade ut Alavesbacken Rodrigo Ely i slutet – och fick forslas ut av Alavesledare i spelargången.

Väntar på första målet

Lite senare under kvällen skrev Guidetti av sig på Instagram.

”Vi spelade så bra i dag och skulle tagit tre poäng, och det gör mig väldigt arg. Men det finns inget annat att göra än att fortsätta framåt”, skriver anfallaren.

Guidetti väntar fortfarande på sitt första ligamål i La Liga den här säsongen efter att ha gjort totalt tio framträdanden (åtta för Celta Vigo i höstas).

TV: Guidetti bakom båda målen