Agon Mehmeti byttes in i den 82 minuten.

Fem minuter senare hade han vänt matchen till sitt Malmö.

Malmö dominerade stort i första halvlek i hemmamatchen mot Kalmar.

Sett till bollinnehavet.

Men trots det stora spelövertaget lyckades de himmelsblå bara göra ett mål de första 45 minuterna.

– Det är en av de bättre halvlekarna vi gör det här året, sa Malmös assisterande tränare Hans Gren till PPV i paus.

Men fotboll går trots allt ut på att göra flest mål, något som serieledande Kalmar tog fasta på i andra halvlek.

I den 63:e minuten slog David Elm in 1–1 i nättaket bakom Jonas Sandqvist i Malmökassen.

Kvarten senare kom en vacker frisparksvariant där Patrik Rosengren var siste man på bollen. 2–1 till gästerna och de fleste av de 12 943 åskådarna började nog misströsta.

Trumfen

Då spelade Roland Nilsson ut sitt trumfkort.

18-årige Agon Mehmeti byttes in för Guillermo Molins.

Då stod klockan på 82 minuter.

Sex minuter senare hade Mehmeti sett till att vända på steken med sina två mål.

Pang, boom och Malmö knep alla poängen.

– Det är fantastiskt att se de unga som gör så bra ifrån sig, säger tränaren Roland Nilsson till PPV efter matchen.

– Det hade varit väldigt tungt att förlora den här matchen.

Firade med gult kort

Målskytten själv blev så glad efter sitt andra mål att han sprang ut till publiken och firade. Ett tilltag som gav gult kort, men vad gjorde det en dag som denna.

– Det var fantastiskt. Jag var så taggad och jag har väntat så länge på det här, säger Mehmeti till PPV.

På frågan om han rörde bollen vid fler tillfällen än då han gjorde mål svarade han:

– Nej, men det räcker väl?

Jo, för Malmö och inte minst för allsvenskan. Mehmetis två mål såg till att skapa lite spänning i toppen där dock Kalmar fortfarande har ledningen.