Uppdaterad 2017-10-23 | Publicerad 2017-10-22

Neymar utvisad - PSG i brygga.

Olympique de Marseille var på väg mot första segern i Le Classique på sex år.

Men storklubben räddades av en briljant frispark från Edinson Cavani.

– Vi kanske inte tog matchen på så stort allvar som vi borde, säger Kylian Mbappe enligt franska medier.

Paris Saint-Germain har dominerat fransk fotboll i flera år. Det var en skräll i fjol när Monaco vann ligan och därmed bröt PSG:s svit med fyra raka ligatitlar.

PSG har även dominerat vinsterna i Le Classique mot Olympique de Marseille. Inför söndagens möte på Stade Velodrome hade inte Marseille vunnit sedan den 27 november 2011.

Räddades av Cavani

På söndagskvällen var sviten på väg att brytas. Med bara minuter kvar av matchen var PSG i underläge med 1–2.

Edinson Cavani ordnade frispark. Sedan klev anfallaren fram och dunkade in 2–2 via ribban. En skön poäng för PSG med tanke på att Neymar blivit utvisad i den 87:e minuten.

Brassen fick två gula kort på två minuter. Först klagade han på domaren över ett domslut. Sedan fick han ett gult kort för en knuff efter en duell med Lucas Campos.

Gustavo sköt in 1–0

Luiz Gustavo, inhämtad från tyska Wolfsburg, distanssköt in 1–0 efter en dryg kvart. Det var första gången Marseille gjorde första målet i Le Classique på sex år.

Storstjärnan Neymar lyckades dock kvittera före halvtid. Han sköt in 1–1 i den 33:e minuten.

I starten av andra halvlek skrek PSG efter straff. Kylian Mbappe bröt in i straffområdet, men stoppades av Jordan Amavi. Reprisbilder visade dock att det var klar hands på Amavi. Domaren Ruddy Buquet friade.

”En besvikelse”

I den 78:e minuten tryckte Florian Thauvin in 2–1 och då såg Marseille ut att gå mot tre poäng. Men som sagt, Cavani fixade 2–2 i slutminuterna med en fin frispark.

– Vi trodde verkligen att vi skulle vinna, vi gjorde en bra match från första minuten. Vi arbetade som ett lag över hela banan, men frisparksmålet i sista minuten tog verkligen musten ur oss. Om vi hade fått det här resultatet inför matchen hade vi tagit det. Men om man ser till hur matchen blev, så är det en besvikelse, säger målvakten Steve Mandanda till L’Equipe.

PSG toppar Ligue 1 på 26 poäng, fyra före tvåan Monaco.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se