Henke showade med Ronaldinho

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-12-11

Frispelade superbrassen till 2–1-vinstmålet

Henrik Larssons väggspel öppnade för Ronaldinho – och superbrassens kliniska avslut vann matchen åt Barça.

– Henke gjorde ett mycket bra inhopp. Framspelningen till Ronaldinho var enastående, säger TV 4-experten Hasse Holmqvist.

Världens bäste avgjorde. Ronaldinho väggspelade med Henrik Larsson – och slog in 2–1 mot Sevilla.

Henrik Larsson började på bänken när Barcelona tog emot Sevilla hemma på Camp Nou i kväll.

Tränaren Frank Rijkaard öppnade med Samuel Messi, Samuel Eto'o och Ronaldinho på topp, i en match där Barcelona kom till spel utan avstängda Deco och Marques.

– Jag tror att det kommer att gå bra ändå för Barça, de är som ett sjävlspelande piano, säger TV 4-experten Pontus Kåmark.

Precis för avspark hyllades Ronaldinho på innerplan och visade upp Guldbollen inför hemmafansen.

I den 63:e minuten ersatte Henrik Larsson argentinske underbarnet Messi.

Den svenske stjärnanfallaren fick en mardrömsstart på inhoppet, bara minuten senare gav Frederic Kanouté Sevilla ledningen.

Men Barcelona vände matchen: Eto'o nickade in 1–1 efter en hörna tätt efter Sevillas ledningsmål, och i den 77:e minuten väggspelade Ronaldinho med Henrik Larsson i straffområdet.

Brassen fick ordning på bollen och skickade in 2–1.

Barcelona har tagit 34 poäng på 15 matcher och leder ligan på bättre målskillnad än Osasuna.