Wales säkrade gruppsegern

Uppdaterad 2016-06-21 | Publicerad 2016-06-20

Drömmotståndare kan vänta i åttondelen

Wales har skrivit ny fotbollshistoria.

Efter seger mot Ryssland med 3–0 tog sig laget till sitt första EM-slutspel någonsin.

I åttondelsfinalen kan de mycket väl få möta Albanien, Nordirland eller Tjeckien.

– Det är en fest som aldrig verkar vilja ta slut, säger Gareth Bale.

Bale slog till igen för Wales.

RANKING: Fansen som har varit bäst i EM

Wales skrev fotbollshistoria genom att kvalificera sig till EM i Frankrike för första gången i landet historia.

Efter kvällens seger mot Ryssland fick landet med drygt tre miljoner invånare ännu en anledning att fira.

Wales vann med 3-0 och tog sig därmed till EM-slutspel för första gången någonsin.

Chippade in ledningsmålet

Wales tog tag i taktpinne direkt från start och skulle få utdelning.

Tio minuter in i matchen chippade först Aaron Ramsey in ledningsmålet och minuter senare hade Neil Taylor utökat ledningen till 2-0 med sitt första landslagsmål.

Ryssland hade stora problem med Wales snabba omställningar men man var inte helt ofarliga framåt. Artem Dzyuba fick ett gyllene läge att reducera strax innan paus men Wayne Hennessey kunde reflexrädda med benet.

Kan få drömlottning i åttondelsfinalen

Storstjärnan Gareth Bale kunde punktera matchen med sitt 3-0 mål och sitt tredje i turneringen i mitten av andra halvlek.

Som gruppvinnare ställs nu Wales mot trean i antingen grupp A (Albanien), grupp C (troligen Nordirland) eller grupp D (Tjeckien/Turkiet/Kroatien).

Åttondelsfinalen spelas i Paris på lördag kl 18.

– Vi kände oss självsäkra inför matchen. Att toppa gruppen är förstås enormt, det är en fest som aldrig verkar vilja ta slut. Nu blickar vi framåt mot våra nästa motståndare, säger Gareth Bale.