Målskytten: Svårt avgöra om det är hands

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-26

Daniel Andersson satte 1–0 till Malmö – IFK ville ha det till hands

I den 38:e minuten satte Malmö FF:s Daniel Andersson matchens första mål mot IFK Göteborg.

IFK-spelarna ropade på hands.

Målskytten själv kan inte räkna bort det.

– Det är svårt att avgöra om det är hands eller inte, säger Andersson till Canal Plus.

Malmö FF

Det var guldjagande Malmö FF som inledde matchen på Swedbank Stadion starkast.

Men IFK Göteborg hade också några riktigt farliga chanser däribland Stefan Selakovics skott som Malmöbacken Ricardinho räddade på mållinjen.

I den 38:e minuten tog dock hemmalaget ledningen.

Ricardinho slog frisparken som till slut hittade fram till Daniel Andersson efter att IFK-försvaret agerat passivt.

Bollen studsade rätt och Andersson väntade in IFK-målvakten Marcus Sandberg som slängde sig och då satte MFF-mittfältaren bollen i nät.

”Inte avsiktlig”

IFK:arna ville ha det till hands vid Anderssons första kontakt med bollen.

– Det är svårt att avgöra om det är hands, säger Andersson själv.

Canal Plus-experten Jens Fjellström tyckte inte att det var straff.

– Den går först på låret och rullar sen upp mot bröstet/armen via magen. Då är det inte en avsiktlig hands, konstaterar han.

Händelserik andra halvlek

Anderssons mål blev det enda i den första halvleken och MFF gick in i andra halvleken med en 1–0-ledning.

Efter en händelserik andra halvlek med en missad IFK-straff, en målvaktstavla från IFK:s Sandberg och ett klassmål från Tobias Hysén kunde Malmö vinna med 2–1.