Furuseth hjälte i slutminuterna

Publicerad 2011-08-22

Efter sju sorger, åtta bedrövelser och bara 1-1 hemma mot jumbon Qviding var 5895 på väg att fullkomligt bryta ihop.

Då hoppade Petter Furuseth in – och avgjorde matchen.

– Tre poäng var det vi krävde av varandra, säger den debuterande huvudtränaren Roger Sandberg.

Roger Franzén sparkades som huvudtränare för Bajen tidigare i veckan efter att laget sjunkit som en sten i superettan och helt tappat kontakten med tätklungan.

Pressen var därför stor på efterträdaren Roger Sandberg inför måndagens möte med tabelljumbon Qviding som bara tagit en seger den här säsongen.

Hammarby inledde också bra och radade upp lägen i första halvlek.

Två offsidemål

Björn Runström höll sig framme och gjorde två mål – båda vinkades dock bort för offside.

Simon Helg kunde så småningom göra 1-0 på en fin crosspassning från Andreas Dahl.

Ställningen stod sig till halvtid men det var långt ifrån rättvist.

Ingen hade protesterat om hemmalaget gjort ytterligare ett par mål.

– Önskar att vi hade fått utdelning på alla chanser i första. Vi åker på några offsideavvinkningar i bra lägen. Hade vi fått 2-0 där hade det blivit en annan match, säger Roger Sandberg.

Nilsson kvitterade

I andra halvlek bedarrade Hammarbys offensiv, de tappade sakta men säkert greppet om matchen och efter en tilltrasslad situation i eget straffområde kunde Peter Nilsson raka in kvitteringen.

Tystnaden som uppstod?

Det var en sådan som man kan snudda vid.

Efter 1-1-målet i 65:e minuten gick båda lagen över till att spela Hawaii-fotboll och under sista tio tryckte Bajen på för att få in ett segermål.

Och det kom – tillslut.

Inhoppare avgjorde

Petter Furuseth fick hoppa in i 78:e minuten och tio minuter senare, i den 87:e, kunde han skruva in 2-1 i bortre krysset.

– Otroligt nöjd över attityden och jävlar-anammat som vi visar i slutet. Glädjande att en av våra avbytare får avgöra matchen, säger Sandberg.

Segern var Hammarbys första sedan Öster hemmabesegrades 3 juli.

– Tre poäng var det vi krävde av varandra, så jag får ändå vara nöjda, säger Sandberg.